30 жовтня 2012 р.

А ми в похід ходили

Навряд чи можна знайти батьків або педагогів, які б не хотіли, щоб їхні діти росли здоровими? Однак багато хто не знає, як цього домогтися. Деякі батьки взагалі вважають, що здоров'ям дітей мають опікуватись медики, а їхнє завдання - дбати про харчування та одяг для свої чад. Саме тому збереження та зміцнення здоров'я кожної дитини є одним із основних завдань дошкільного закладу. Адже основи здоров'я закладаються у період раннього та дошкільного дитинства.


Педагогічним колективом нашого закладу запроваджено низку системних заходів, спрямованих на збереження здоров'я вихованців. Поряд з традиційними технологіями фізкультурно-оздоровчої роботи використовуємо інноваційні технології, вивчаємо та впроваджуємо в практику роботи кращий досвід України. На заняттях з фізичної культури вихователі активно використовують такі технології, як гімнастика з елементами силових вправ (вправи з гантелями), ігрова методика Любомира Бейби "Від руху до здоров'я", футбол-аеробіка за методикою Катерини Серебрянської, вправи на степ-платформах.

Основне в роботі, щоб діти найбільше перебували в русі, бо рух -це життя. А коли це відбувається на свіжому повітрі, під ласкавим сонечком та й з рюкзаком за плечима - це прекрасно! Тому ось уже два роки в "Росинці" працює туристичний гурток, яким керує вихователь Оксана Дмитрівна Дібровська. яка сама не раз ходила з рюкзаком за плечима в гори Криму. Дитячий туризм - це чудовий спосіб виховувати у малят інтерес до активного відпочинку. І не тільки у малят, а і в їхніх батьків, яких активно залучаємо до співпраці.

У середині вересня в туристичний похід зібралися вихованці, їхні батьки, працівники ясел-садка і вирушили до галявини, де на всіх чекали змагання, розваги, сюрпризи. Всі діти: і маленькі, і старші змагалися в швидкості, спритності. Після них естафету змагань перейняли батьки, котрі під гучні оплески і крики дітей теж бігали, стрибали, ходили по азимуту, шукали заховані завдання, а потім їх виконували: писали оду туристу, надували кульки і малювали на них "смайликів", шукали спальний мішок і лягали в нього, ставили і розбирали палатку і т.п.

А потім були сніданок на свіжому повітрі з чудовим апетитом, розваги, конкурси, в яких брали участь всі учасники походу.

Зморені, але задоволені поверталися в дитсадок і діти, і дорослі, знаючи, що в кінці навчального року знову всі зберуться в похід, щоб пройти ритуал посвячення в туристи, де знову буде весело і цікаво.

Користуючись нагодою, хочу подякувати всім працівникам ясел-садка, котрі взяли активну участь у підготовці і проведенні походу. А саме: вихователям О.Д.Дібровській, Т.А.Синчило, кухарю А.Л.Редько. пралі С.В.Пругло, помічникам вихователя С.М.Харченко та О.В.Кудряшовій. І особлива подяка найактивнішим батькам -Т.Савченко, Н.Л.Коркіній, В.Ма-рюсі, К.Винник, Ю.В.Кудряшовій, А.О.Кравченко, Т.Солодовніковій, С.Солодовніковій та О.І.Кравченку за те. що знайшли час для своїх дітей, що були неперевершеними у змаганнях.

Попереду вихованців дитсадка та їхніх батьків чекає багато цікавих справ. Тож міцного здоров'я і наснаги всім!

Л.ДІБРОВСЬКА, 
завідувач КДНЗ ясел-садка "Росинка", с.Вербове.

Немає коментарів:

Дописати коментар