23 червня 2020 р.

« ХВИЛИНА  МИРУ »


                                  Я вранці усміхнусь новому дню,
                                       Пташиний щебет пролунає чемно.
                                       Біля могили братської стою  -
                                       Вклонімось визволителям доземно!
Ми - українці! І  ми ніколи не забудемо подвигу своїх дідів і батьків у  Другій світовій війні. Ми сьогодні шануємо всіх живих,  і тих,  хто  пережив її, у кого й досі болять рани...Кожного року 22 червня країна вшановує пам'ять жертв війни. Цей день став фатальним  для кожного… Для тих, хто пішов, і не повернувся. Для тих, хто залишився без батька, сина, чоловіка, брата… Для тих, в кого доля склалася за іншим сценарієм. Все могло б бути інакше. Але цей день пройдений і увіковічений в історії.
Усі ми знаємо, що на долю України припали чи не найстрашніші випробовування у роки радянсько-німецької війни. Не тільки люди потерпали від ударів бомбардування, обстрілу, жорстоких катувань, але і наша рідна земля відчула на собі біль втрати. Скільки було пошкоджено, знищено та вивезено пам’яток історії, археології, архітектури, монументального мистецтва. Щось вдалося відбудувати, відродити, а щось та когось врятувати і повернути додому ми були вже не в силі.  Тому, наш обов’язок – навіки зберегти світлу пам'ять про тих, хто боровся за перемогу у цій жахливій війні. І вічна пам'ять тим, хто загинув від рук нацизму.  Ось  так  і  ми  22  червня  біля памятнику  загиблим  воїнам  провели  мітинг  памяті під  назвою "Хвилина  миру." Від  спілки  ветеранів  виступив  голова спілки Хвостик  П.С., фольклорний  дует "Берегиня" заспівали  пісню "Журавка", а учасники танцювального колективу "Світанок" повели  присутніх хвилею памяті  та  печалі танцем "Повертайся...", а  на  останок  сільський  голова Кравченко Л.М. зачитала  спогади  остарбайтера  Басалік  Катерини  Сидорівни, які  було  слухати  боляче  до  сліз. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні. 

                                      Сплетімо руки, як рід єдиний,
                                      Знесімось вище найвищих гір,
                                      Хай клич людини над світом лине:
                                      Війна з війною!
                                      Хай буде мир!
                                      Твоя дитина, далекий брате,
                                      До сонця зводить розумний зір,
                                      Щасливі будьте, дитино й мати:
                                      Війна з війною!
                                      Хай буде мир!





























2 коментарі:

  1. Захоплююсь роботою працівників Вербівського Будинку ультури! Ви, як завжди, великі молодці! Вам немає рівних! Так тримати!

    ВідповістиВидалити
  2. Захоплююсь роботою працівників Вербівського Будинку ультури! Ви, як завжди, великі молодці! Вам немає рівних! Так тримати!

    ВідповістиВидалити