28 лютого 2020 р.


«Ми вічні сини твої, Україно!»

Тих, хто повернувся і поліг в боях.
І вклонімось низько до землі їм,
Квітами устелимо їх тернистий шлях.
                    Вертайтесь,  ріднії,  живими!  Хай  янголи  вас  захищають,
                    Своїми  крилами  святими  від  куль  ворожих  закривають.
                    Вже занадто багато ми  чуємо кожен  день про кроки війни.
                    І навряд чи ми спокій  відчуємо,  поки  гинуть  в  країни  сини.
                    Стала  б  мирною  моя  Україна…–  Хай  скінчиться  війна…
  Пам`ятаймо  героїв  нашого  часу.  Слава  Україні !  Героям  Слава !
 Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, сплять в знаних і безіменних могилах розкиданих по рідній землі –ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ.
 Цвіту нашого народу, його славним синам і дочкам, що в розквіті своїх духовних і фізичних сил віддали молодість і найдорожче, що є в кожного з нас – життя – ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ.
Тим, хто загинув під час Революції Гідності, хто зараз боронить незалежність і цілісність нашої України – ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ.
Пам’ятаймо, друзі, цих людей довіку,
Наші хлопці – титану міцніше! Не беруть їх хай кулі та міни!
Хай Господь захищає сильніше! Своїх героїв – синів України!  Ніщо так не об’єднує людей, як біда. Сьогодні вона на всіх одна …
Війна,..АТО.., хоч як би ми це не називали. 
 Хтось бере у руки зброю і йде захищати рідну землю, хтось допомагає фізично, фінансово, а хтось морально.  Пам’ятаймо, як автор вірша про Помаранчеву революцію дякував Богу, що тоді не було пролито  і краплини крові.  У період з 19 по 21 січня 2014. На Майдані загинуло більше ста людей, яких народ назвав «Небесною сотнею».    
Ось  так і ми  зібралися  на  вогник  пам`яті.   Пригадали  події  починаючи з 21 листопада 2013.  Цей день вважається днем народження Майдану. На Майдані  з’явилися перші протестуючі, а саме, 22 листопада 2013 року на Майдані Незалежності, вулиця Хрещатик та Європейській площі, намети все ж були встановлені  і  аж до  21 лютого 2014.  Після переговорів між президенто В. Януковичем і представниками опозиції за посередництва представників Євросоюзу  та Росії  було підписано Угоду « Про врегулювання політичної кризи в Україні». Офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих  мітингувальників Євромайдану. Цього дня на Майдані відбулося прощання із загиблими.
                    Хвилина  мовчання  пекуча  й  терпка, як сльоза.
                   Хвилина  мовчання – в  ній  наша  любов  і  гроза.
                   Як  подвиг  підлеглих,  священна  хвилина  мовчання!
Пам’ятаймо – вони віддали життя за нас. Слава героям. Герої не вмирають. Зараз там, на війні, нас захищають бійці , імена яких  будуть навічно   закарбовані в наших серцях і душах.
  На питання журналіста, чи було  страшно, боєць  відповів, що так, було.  Але треба цей страх переборювати.  Бо коли його долаєш, то розумієш, що вчинив правильно,  зголосившись добровільно захищати Батьківщину.   Бо серце болить за рідну країну.
                      Тримайтесь, братики! Ми з вами  у  цей страшний,  болючий  час.
                    Ви стали  нам  захисниками,  ми  щиро  молимось  за  вас.
                    Прокидається  кожна  людина  лише  з  думкою,  кожного дня:
Після  таких  слів ми  запропонували  нашому  підростаючому  поколінню  скласти  клятву.  Приємно, аж  до  мурахів  по  тілу,  було  чути  як  з  кожним  словом  голос та  настрій  ставав  впевненішим  та  гучнішим.  
Клятва:  Ми,  підростаюче  покоління,  обіцяємо  рівнятись  на  наших  захисників  і  стати справжніми  патріотами своєї держави, боротися за волю, честь і за народ.  
Дякуємо, всім  захисникам  нашої України, за мирне небо, над нашими домівками і бажаємо якнайшвидше повертатись додому живими та з перемогою.! То ж  на останок   заспівали  Гімн  України.
                    
 Любов до Вітчизни на крилах синів піднімає.
А вірність синовню ні відстань, ні вік не стира.
На нашій планеті нічого дорожче немає
Від тої землі, що прослалась навколо Дніпра.























Немає коментарів:

Дописати коментар