9 жовтня 2012 р.

На Всеукраїнському зльоті шкільних аграрних товариств ми - треті!

Звістка про те, що делегація нашої школи поїде до м. Луцька на Всеукраїнський зліт шкільних аграрних товариств швидко облетіла всіх учнів. Одні заздрили, інші - не розуміли для чого все це треба і чому саме наша школа і наші учні? А все дуже просто: дослідницька робота, яку я захищала в МАН м. Запоріжжя сподобалась комісії (я посіла ІІІ місце). Члени комісії вирішили, що робота гідна того, щоб її представити на Всеукраїнському конкурсі. Та це ще і не все. Команда, до кладу якої увійшла я, Таня Колєснікова та Катя Самарська, повинна була взяти участь у виставці «Щедрість рідної землі», де ми мали презентувати роботу шкільного науково-дослідницького товариства «Аграрій». Наполеглива робота під керівництвом вчителя біології Любов Григорівни Сковороди, переживання і самонавіювання... Представляти Запорізьку область дівчатам з провінції... Чи зможемо? Чи не підведемо школу, свого наукового керівника? Хвилювань не було меж! І ось перон, потяг Сімферополь-Ковель. З нами Анжела Геннадіївна - керівник групи, працівник екологічної станції м. Запоріжжя.

Луцьк зустрів нас ласкавим сонцем, привітними поглядами волинян, чистою українською мовою. Поселили нас... Ви не повірите: замість очікуваного готелю - казарма вищого військового училища! Настрій був зіпсований. Після 19 годинного перебування в потязі на нас чекала казарма на 18 чоловік! Та це було тільки спочатку. А потім сміх, веселощі, цікаві вечори, адже на зліт приїхали представники з 24 областей України, у тому числі Автономної Республіки Крим. Товаришували з луганчанами, сумчанами. 

В перший же день ми були на екскурсії м. Луцьк, одному з найстаріших міст України. В старій його частині збереглося багато визначних історичних пам'яток: замок, монастирі, храми, житлові кам'яниці. Вони привертають увагу й викликають захоплення у туристів та всіх, хто цікавиться старовиною. Ми відвідали Луцький замок. Це музейний комплекс, що розповідає про історію Волині.

Екскурсія дещо відволікала та ніяк не можна було перебороти хвилювання. Команди з Києва, Сімферополя, Донецька, Дніпропетровська. А хто ми? Де той Пологівський район і Вербівська школа?!

Наступний день - день захисту наукових робіт. Я впевнено стала перед комісією, до складу якої ввійшли професори Луцького аграрного університету. Робота сподобалася, я намагалася відповідати на поставлені питання. Результат перевершив сподівання. Серед 24 представників-конкурсантів я стала переможницею і посіла ІІІ місце. Сподобалася комісії і наша виставка та презентація, яку теж відзначили. Ми поверталися додому сповнені гордості за свою школу, переповнені позитивними емоціями, враженнями від спілкування з однолітками, від побаченого.

Всі троє зробили висновок: сільська школа дає гарні знання, якщо тільки ти захочеш їх взяти!
В секреті тримали свою перемогу і, навіть, вдома нічого не сказали, аби привітати і зробити сюрприз нашому вчителю Любові Григорівні Сковороді. Тож знай наших!

Олександра Савченко, учениця 11 класу Вербівської ЗОШ

Фото






Немає коментарів:

Дописати коментар