8 жовтня 2012 р.

Вербівські школярі дізнавалися більше про рідний край на велосипедах

Я з дитинства люблю кататися на велосипеді, але на великі відстані ніколи не їздила,боялася що не вистачить сил. І ось у нашій школі пройшов Традиційний олімпійський тиждень. Були проведені спортивні змагання з легкої атлетики, спортивні ігри, пройшли змагання з міні-футболу. На завершення тижня більша частина учнів провела туристичний похід по рідному краю, а члени туристичного гуртка "Мандрівник" у складі 8 учнів: Анастасії Савченко, Володимира Савченко, Валентина Синчило, Олексія Сердюк, Олександра Остапюк, Михайла Дацінько, Дмитра Терентієв, Владислава Цибулько та вчителів школи Олексія Володимировича Дібровського, Юрія Васильовича Чепеля, Оксани Дмитрівні Дібровської здійснили дводенний велопохід третього ступеня складності за маршрутом Вербове-Куйбишевський ліс-Вербове. У вело поході радо прийняла участь і я.

Перший привал ми здійснили у с. Семенівка, де відвідали залишки Кирилівської фортеці, будівництво якої закінчили у 1775 році. Фортеця носила ім'я останнього гетьмана Кирила Розумовського. Вона належала до Дніпровської оборонної лінії у боротьбі запорізьких козаків з татарами.

Наступна зупинка - Синя гора, одна з найвищих точок Запорізької області. Ми помилувалися чудовим краєвидом, який відкривається з вершини - Новополтавським кар'єром, неозорим степом, а потім помандрували далі Балкою Драгунка, звідки бере свій початок річка Конка. Кінцевою зупинкою першого дня походу і місцем для ночівлі був Куйбишевський ліс. Наший сон охороняв дуб-велетень, посаджений у 1872 році, який і започаткував цей ліс.

Гарно виспавшись, набравшись сил від лісу, ми наступного ранку вирушили додому. І пересування на велосипедах якраз співпало з Міжнародним Днем без автомобіля. На маршруті ознайомилися з історичною пам'яткою - храмом у с. Кінські Роздори.

На жаль, другого дня дещо погіршилися погодні умови - пішов дощ. Але ні погода, ні втома після 150-кілометрового маршруту не вплинули на гарний настрій, задоволення, яке всі отримали від походу. Вражень вистачить на роки. Тепер я знаю що я зможу їздити на великі відстані і на наступний рік я обов'язково поїду.

Анастасія Савченко, учениця 8 класу Вербівської ЗОШ

Фотозвіт 


День перший


Відправна точка - Вербівська ЗОШ



Синя гора на фоні Новополтавського кар'єру



Куйбишевський ліс

Пошук місця ночівлі в Куйбишевському лісі

День другий


Сніданок


Кінськороздорівська Церква









Немає коментарів:

Дописати коментар