23 листопада 2018 р.

                          «ГОЛОДОМОР – ЧОРНА СПОВІДЬ МОЄЇ ВІТЧИЗНИ»


Сьогодні, 23 листопада 2018 року, в приміщенні сільського музею  відбулася година  пам`яті, щоб  вшанувати пам`ять  загиблих під час  Голодоморів  1932-1933. 1946-1947 років. На заході були присутні учні Вербівської ЗОШ,  голова   ветеранської  спілки  Хвостик П.С., жителька села Дмитренко О.П.  Бесіду провели завідуюча сільського будинку культури Дорошенко О.І. та завідуюча сільською бібліотекою Халявко Н.І.  Невелика розповідь, спогади з минулого, які чули від своїх рідних, хвилина мовчання . Невимушена але тяжка була бесіда, ми згадали  поіменно замордованих в 1932-1933 роках  жителів  нашого  села і звичайно кожен присутній поклав оті дорогоцінні колосся з чорною стрічкою до дошки пам`яті , а потім  запалили лампадки та зачитали молитву: 



“Господи Боже наш! Ми сходимося в цей день, щоб вшанувати пам’ять рідних нам людей, яким через голод відібрали  твій дар життя. Дуже мало можемо для них зробити – хіба згадати їх, поручити їхні прискорбні душі Твоєму Милосердю та схилити голову перед їхнім терпінням.
Але просимо Тебе сьогодні, щоб ми могли почути те, що вони своєю жертвою хочуть нам засвідчити, а саме, що такі трагедії – народовбивства, геноциди та інші злочини проти людства, можуть ставатися. Ми прохаємо Тебе сьогодні для себе і для грядущих поколінь про дар чуйності,  про відвагу, а понад усе прохаємо Тебе: наповни наші і всіх людей серця тими чеснотами і благодатями, які потрібні, щоб та жахлива спокуса стала неможливою.

Господи Боже  помилуй нас! "

Учасники заходу  вшанували пам`ять загиблих хвилиною  мовчання та покладанням квітів до пам`ятного знаку  на місцевому кладовищі.    

Хочемо всім нагати що 24 листопада  о 16.00  не забудьте запалити свічку пам`яті.














Немає коментарів:

Дописати коментар