22 червня 2017 р.

Друга світова - це урок на все життя.


Друга світова війна для України розпочалася 1 вересня 1939 р. із німецьким вторгненням в Польщу.

Та дату 22 червня 1941 року знають і пам"ятають всі. В цей день німецькі війська перетнули кордон СРСР. У ході прикордонних боїв у районі Дубна, Луцька та бродів радянські війська були розбиті. Відступ Червоної Армії супроводжувався застосуванням тактики "випаленої землі".Бойові дії на території України у 1941р. перетворилися для радянських військ на катастрофу. Кількість загиблих радянських вояків досі точно невідома. У величезні оточення "котли" неподалік Умані, Києва, Мелітополя потрапили близько 1 млн. червоноармійців.

Друга світова стала для всіх уроком того, якою не повинна бути війна. Свій досвід із цієї трагедії має винести й Україна. Розуміння Другої світової війни як однієї з найбільших трагедій є надзвичайно важливим саме зараз, коли на нашій землі знову збройне протистояння, жертвами якого вже стали тисячі людей . 

То ж цього дня на території с. Вербове було проведено мітинг біля братської могили радянським воїнам та пам"ятнику загиблим односельчанам. Вшанували пам"ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. Присутні - голова ветеранської спілки Хвостик П.С., голова сільської ради Кравченко Л.М. ,та жителі села в знак світлої і вічної пам"яті всіх загиблих вшанували покладанням квітів . Саме зараз у такій важкій ситуації українці можуть переосмислити уявлення про цю війну, і ми повинні пам"ятати і цінувати наше мирне сьогодення.








Немає коментарів:

Дописати коментар