9 вересня 2016 р.

"НЛО" - три долі

"Ми дівчата вищий клас
НЛО зовуть всі нас
Хоч недавно ми створились
Та як зірочки запалились
Настя,Лєра,Оля -
Три щасливих долі!"

Село Вербове пишається багатьма талантами. Талант не оминув і трьох дівчат-красунь, уже колишніх дев'ятикласниць Вербівської школи, -  тріо "НЛО". Цей гурт став постійним учасником шкільних і клубних заходів, районних та  обласних конкурсів творчості. Побувало тріо й на всеукраїнському фестивалі. Хоч дівчата не настільки відомі, щоб вважатися справжніми артистами, але вони вже мають деякі нагороди, які допомагають переконати нас в цьому. 


Дібровська Валерія, Самара Ольга та Ворона Анастасія  знайомі досить давно, так як вони однокласниці. 

"Я була класним керівником дівчат у 5 класі. Пам'ятаю чотирьох активних дівчаток, яким тільки подай ідею, і вони з радістю починали діяти. А їхні виступи на новорічному святі тоді вже були найяскравішими!" - згадує  Марина Василівна Харченко.  

Тріо почало свою діяльність у школі в 2014 році, вперше заспівавши разом на шкільному святі, присвяченому дню вчителя. Але тоді в них навіть думок не було, що скоро вони будуть часто співати. Щоправда  їх могло бути зовсім не троє, а четверо. І могли називатися  не "НЛО",  а якось по-іншому. Пізніше почалася підготовка до шкільного новорічного свята, де вперше глядачі побачили танець, що мав назву "Добро і Зло". Після концерту дівчата отримали запрошення виступити в сільськом будинку культури, і вони не задумаючись погодились.

"Досить часто люди плутаються, коли чують нашу назву, думаючи про щось космічне. Але насправді все зовсім просто - це перші літери наших імен. У мене було багато ідей, але вибір припав саме на цю назву, тому що "НЛО" - це  не тільки Настя, Лєра, Оля, а й ще щось нереальне для самих нас. Виступ у клубі був першим місцем, де ми були вже не як однокласниці, а як учасниці тріо "НЛО", - розповідає Оля Самара. 

Зовсім скоро нам почала допомагати завідуюча сільським будинком культури Бобкіна Наталія В'ячеславівна. У неї для нас було багато гарних ідей, які вона нам і допомагала втілювати. Також ініціаторами виступів були наші мами. Зокрема, моя мама шукала нові пісні, а Лєрина, Оксана Дмитрівна, - допомагала в побудові нових танцювальних композицій, із задоволенням відвозила на виступи, стала нашим художнім керівником.

Для нас завжди було великою радістю виступати разом. За рік ми змогли покращити свої вміння. Хоча цей рік для нас був важким, так як ми перейшли до 9 класу. Зовсім скоро нас чекала ДПА. Після настання Нового Року нашому гурту виповнився рік, і ми навіть не замислювалися, що нас чекає в майбутньому. 

Саме в 2016 році ми почали активно брати участь в різних конкурсах і займати призові місця. Наше тріо заспівало багато пісень, але найбільше нам запам'ятався один виступ - у День Вишиванки на площі в місті Пологи.  Тоді були не дуже приємні погодні умови, і ми почали співати саме в той момент, коли пішов сильний дощ. І він не вщухав до того моменту,  поки ми не закінчили співати. Після виступу  ми побачили дві райдуги.  Цю пісню "Про Мамая" ми, напевно, запам'ятали назавжди, бо в саме тоді було так легко співати. Не менше нам запам'ятався той момент, коли отримали першу найвищу нагороду. Це було на відбірковому турі до обласного конкурсу творчості патріотичного спрямування "Спадщина" в місті Пологи. Ми отримали І місце в номінації “Сучасна патріотична пісня”. Також ми потрапили до фіналу, який відбувся в місті Запорожжя. Там ми зайняли ІІ місце в тій же номінації. Вже влітку, тоді, коли випускний і екзамени були позаду, ми поїхали до Бердянська на Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «ТОП-ТОП». Нам і там посміхнулася удача - ми отримали ІІІ місце і мали змогу виступити на гала-концерті.  

Наше тріо ні в якому разі не перестане існувати, але на даний момент кожен з нас іде до своєї мрії, в кожного з нас вона різна. Хтось у майбутньому стане дизайнером, хтось перекладачем, а хтось журналістом. Але ми завжди залишимося дівчатами з тріо "НЛО", бо нам не легко було створити це тріо - багато перешкод було. Але ми зробили це, бо ми - "НЛО".

Дівчата зараз продовжують навчання у різних закладах. Але тріо "НЛО" існує і продовжує з'являтися на сценах. Сподіваємось, пройде час, і вся Україна знатиме їхні імена: Ворона Анастасія, Дібровська Валерія, Самара Ольга.



М. Харченко
О. Самара





















































Немає коментарів:

Дописати коментар