18 лютого 2016 р.

Спонтанний, але добрий день у Вербовому

17 лютого українці відзначають Всесвітній день спонтанного прояву доброти. Свято відносно нове для нашої країни, однак цей день волонтери та медики пологівського товариства Червого Хреста вирішили використати як ще одну можливість допомогти.

Разом із реанімобілем лікарів, що проводили прийом місцевих жителів у с. Вербове, до селян прибув і банк речей. Як зізнається голова Пологівського ТЧХУ Наталія Плетінь, ідея з акцією у День спонтанної доброти також виникла раптово.

- Вчора ми збиралися на запланований виїзд медичної бригади до переселенців та жителів с. Вербове. Згадали, що є таке свято і вирішили допомогти не тільки переселенцям, а й місцевим селянам. Останнім часом ми багато уваги приділяємо проблемам вимушено переміщених осіб, надаємо їм допомогу, однак не маємо права забувати, що потребують нашої опіки і інші соціально незахищені жителі району, особливо жителі сіл. Адже сьогодні в сільській місцевості проблеми з роботою та із заробітком. - розповіла Наталія Плетінь.

Вербівці мали змогу пройти медичний огляд у лікарів мобільної бригади, на прийом завітали більше 10-ти людей. Місцеві розповіли, що в селі їм конче не вистачає аптеки, та лікарів. Їздити у райцентр не завжди та не у всіх є можливість, тому такі приїзди медиків - це додаткова можливість перевірити стан свого здоров’я. Охочі могли отримати і безкоштовний одяг для дорослих і дітей та памперси для малечі.

На вербівських школярів також чекав невеличкий сюрприз. Несподівано завітавши на уроки до учнів 5-7 класів  волонтери передали школярам зошити.

Самі школярі та жителі села зізнаються, що про Всесвітній день спонтанної доброти не знали раніше, однак ідея людям сподобалася.

Волонтери Пологівського Червого Хреста у свою чергу вкотре закликають небайдужих жителів району за можливості допомагати. Приносити одяг, продукти, шкільні приладдя та все, що стане у пригоді тим хто потребує підтримки аби спонтанна допомога могла бути не лише на свята.

Джерело: "Районка"




Немає коментарів:

Дописати коментар