14 лютого 2016 р.

Вербівські вечорниці

День святого Валентина щороку на­буває в Україні дедалі більшої популяр­ності. Тільки-но починається лютий, як у магазинах з'являється святкова атрибутика: сердечка, валентинки, червоні повітряні кульки, звірятка, які кажуть «Я тебя люблю». І, як не дивно, чекає цього свята щораз більша аудиторія. Вже не тіль­ки підлітки знають про модне західне свято, а й найменші школярики і навіть солідні офісні дядьки думають про те, як оригінально у цей день прояви­ти свої почуття.


У Вербовому свято закоханих відзначили по-особливому. 13 лютого вербівців запрошено до сільського будинку культури (зав. Бобкіна Н.)  на незвичайні вечорниці, щоб не тільки гарно провести свій час, а ще й повеселитися, поспівати від душі, спекти калиту та наварити вареників.


З давніх-давен українські дівчата збиралися на вечорниці ще й для того, щоб зазирнути у майбутнє та дізнатись, як складеться їхня доля. А хлопці, навпаки, бешкетували, заважаючи ворожінню, розважали дівчат. Саме це й показала у театральній постановці на клубній сцені вербівська молодь, в тому числі й танцювальний колектив "Світанок" (худ. кер. Дорошенко О.), співачки Ворона А. та Самара О.. Перед глядачами постала  картина українського села з давнини. Барвисті вишиванки, народні пісні, запальні танці, влучні жарти, веселі ігри та щире кохання - це  в душі нашого народу.

Ось такі вечорниці бувають у Вербовому. І не важливо, скільки нам років, в якому столітті ми живемо, головне, що наш народ найвеселіший та найщиріший. Головне, що ми поважаємо українські звичаї та традиції. І ніхто не скаже, що це старомодно. Це актуально завжди! Наша мета, пронести ці знання через віки.
                                                                                                            М. Харченко
                                                                             













Грали в таку гру "Хто зможе з'їсти калиту?"








Відео



                                                                                                  Фото: М. Харченко

Немає коментарів:

Дописати коментар