6 липня 2014 р.

"Мандрівник" - три велосипедні походи різної складності


Учні Вербівської ЗОШ , члени туристичного гуртка "Мандрівник," в період з 1.06.2014 по 25.06.14 в рамках "Туристичної естафети пам'яті, присвяченої 70-річчю визволення України від фашистських загарбників" здійснили три велосипедні походи різної складності.
Перший похід першого ступеня складності був Пологівським районом. 12 учнів побували на меморіалах сіл нашого району (с. Новофедорівка, с. Тарасівка , с.Шевченки).

Другий похід третього ступеня складності Пологівським та Чернігівським районами. Учасники походу відвідали  братські могили, піднялись на одну з найвищих точок Запорізької області -  "Синю гору", що поблизу с. Новополтавки Чернігівського району.

Найважчим  і водночас цікавим був похід першої категорії складності, довжина маршруту якого склала 327 км. Туристична група, в складі якої шестеро учнів (Дорошенко Яна, Савченко Анастасія, Кишка Олексій, Пругло Павло, Синчило Валентин, Савченко Володимир) та семеро дорослих:  колишні гуртківці (Цибулько Владислав, Денисенко Едуард, Діденко Олександр) та викладачі (Бандурка Віталій, Чепель Юрій, Дібровська Оксана та керівник гуртка Дібровський Олексій), побувала на "Кам'яних могилах", що поблизу м. Мелітополя, відвідала чудовий парк "Святі Джерела" в с. Терпіння Мелітопольського району, де туристи скуштували різну за смаком воду з п'яти святих джерел , дякуючи нитці маршруту скупались в теплій солоній воді Азовського моря в с.Строганівка Приазовського району, там же побачили на власні очі, яким має бути меценатство на прикладі "Олександрівського парку".

Під час походу  підняли український стяг на висоту 133 метра над рівнем моря на "Курган-могилу "Корсар" в Приморському районі, цим намагались підтримати єдність країни в її нелегкий час. Усім учасникам походу  сподобалася подорож,  незважаючи на те, що другого дня дощ поливав   із самого ранку і майже до вечора.

Фото











Немає коментарів:

Дописати коментар