22 квітня 2011 р.

Вербове рідне! Ти одне таке єдине

Чудового теплого осіннього дня 19 вересня Вербове відсвяткувало 220-річчя з дня заснування села та 67 річницю  визволення від німецько-фашистських загарбників

Святковий концерт, присвячений цій даті, вразив щирістю почуттів, самобутністю виконавців і подарував атмосферу піднесення, теплоти та відчуття великої дружної родини, а відтворена на сцені історія села - від виникнення до сьогодення, надзвичайно зворушила. Після того, як пролунав гімн Вербового, на сцену винесли запашний коровай – символ добробуту, гостинності та великої працелюбності вербівчан.

З поздоровленнями з нагоди свята виступили голова Пологівської РДА Іван Чесноков та голова Пологівської райради Павло Журавльов. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять 1058 воїнів Радянської армії, які загинули визволяючи Вербове. Зворушлива пісня «Серая шинель» у виконанні гурту «Вербиченька» в черговий раз розчулила до сліз. До речі, середній вік виконавців «Вербиченьки» майже 80 років, що не заважає їм зачаровувати своєю творчістю односельчан. 

Вдячні вербівці, за підтримки ради ветеранів, виготовили і подарували кожному учаснику фольклорного гурту іменну віньєтку. На святі пам‘ятними подарунками відзначили жителів села, які досягли 70-річного ювілею, тих,  хто в цьому році відсвяткував золоте весілля і ті подружжя, які цього року лише побралися. Не обійшли увагою і маленьких жителів села, які в цьому році лише народилися. Поіменно вшанували працю тих, хто мав відношення до розвитку і розбудови села: лікарів, працівників культури, листонош та багатьох інших. Логічним продовженням свята стало вручення почесних грамот від виконкому сільської ради. 

Родзинкою свята став великий святковий торт та запашний куліш, якими пригощали всіх бажаючих. Зазначимо, що все це стало можливим завдяки матеріальній підтримці агрофірми «Нива». 

Джерело: Районка

Немає коментарів:

Дописати коментар