9 травня 2016 р.

І дорослі, і малі передали великодні гостинці захисникам

Цього року свято Великодня співпало з Першотравнем, тож можна вважати це подвійним святом. Звісно, більшість з нас ці свята зустрічали у колі родини або з друзями. І, як годиться, смакували шашличками, пасочками та іншими смаколиками. А волонтери, як і торік, вирушили в зону АТО, щоб привітати наших захисників і передати часточку домашнього затишку, нашої любові. Там, на передовій, їх неабияк чекали.

До поїздки волонтери ретельно готувалися, збирали великодні гостинці. А охочих їх передати виявилося багато. Найактивніші, звичайно, маленькі та юні патріоти. Вони малювали вітальні малюнки, листівки для бійців, в яких бажали Україні – миру, а мужнім захисникам – швидкого повернення додому. Разом з батьками вони готували різну смакоту для атошників і, перш за все, пасочки. Який же Великдень без них?

Тож, зібравши всі подарунки для військовослужбовців, представники ГО «Волонтерський рух Пологівщини» вирушили в дорогу. Побували під Маріуполем, в Талаковці та інших місцях, де відвідали наших земляків, зокрема, нацгвардійця Олексія Братішка, прикордонників Сергія Подільського та Володимира Костенка, Миколу Діденка та Євгена Кириленка, які служать у 23 батальйоні. Звісно, хлопці зраділи зустрічі із земляками і, як гарячі пиріжки, розбирали дитячі малюнки. Для військовослужбовців це своєрідні обереги, тому ці подарунки найцінніші. Крім того, вони отримали багато продуктів і необхідних речей.

Військовослужбовці і волонтери безмежно вдячні усім, хто допомагав збирати гостинці і сам долучався до приготування смаколиків, а це Юлія Нестерець, директор терцентру Тетяна Терен та працівники цієї установи, Лариса Цибулько, сім’ї Бондаренків, Гавриленків, творчий колектив Григорівського сільського клубу, жителі Григорівки і особливо дітлахи, працівники Пологівського ОЕЗу і особисто Тамара Клименко та голова профспілкового комітету заводу Марина Довгаленко, колектив «Дніпрокераміки» і голова профспілкового комітету Світлана Пустовойтенко, Наталія Бобир, Альона Бородавко, Валентина Діденко, працівники Чапаєвської сільської ради, міський голова Юрій Коноваленко та працівники міської ради, вихованці та викладачі дитячої школи мистецтв, вчителі, учні (та їхні батьки) гімназії «Основа», Вікторія Марюха, усі небайдужі вербівці та діти з Вербового, які готували листи та поробки, а також діти з смт Куйбишевого та волонтер Альона Дмитренко звідти. Нехай добро цих людей повертається до них сторицею!

Також волонтери отримали посилки із Запоріжжя та Києва. Отримані продукти та речі вони передали військовослужбовцям, які базуються у м.Пологах.

Тож свято вдалося. Завдяки допомозі небайдужих пологівців та мешканців інших населених пунктів атошники хоч ненадовго відчули домашній затишок і турботу про себе.

Пологівські волонтери збираються провідати бійців у Красноармійському шпиталі. Потрібні овочі, фрукти, солодощі, піна для гоління, туалетний папір, шампунь, пральний порошок, мило, шкарпетки, вологі серветки, медикаменти, протигрибкові креми, креми для рук, цигарки. Для посилок: м. Пологи, Нова пошта № 1. тел. – 0951341664. Картка «Приватбанку» – 5168742352685170 – Сопільняк Вадим Дмитрович. Допомогу також можна приносити до територіального центру, м. Пологи, вул. Жовтнева, 23 і до салону-перукарні “Гламур”, пров. Водопровідний.

Н.Осипенко.

Фото з архіву ГО «Волонтерський рух Пологівщини».








Джерело: "Пологівські вісті"

Немає коментарів:

Дописати коментар