10 грудня 2015 р.

Жителька села Вербове вдома організувала пункт прийому допомоги солдатам

На минулому тижні ми побували у селі Вербове, поспілкувалися із багатьма жителями цього чудового села. Саме від людей дізналися про те, що в селі є «Пункт прийому допомоги солдати», щоправда той пункт умовний, насправді його організувала у себе вдома Вікторія Марюха, яка живе у Вербовому. Вона розповіла нам з чого почалася її волонтерська діяльність.

- У минулому році побачила в газетах і на сайті, що в Пологах відкрився пункт допомоги українській армії. Я та мої однодумці активізувались, зібрали в селі допомогу і відвезли в пункт прийому. Тоді я познайомилася з волонтером Вадимом Сопільняком і з того часу, якщо є якась можливість зібрати в селі допомогу, дзвонимо волонтеру, він приїжджає забирає її, або самі відвозимо йому, якщо є така можливість.


Всі вербівці знають адресу Вікторії, тому приносять їй для солдатів речі, продукти і медикаменти. Через кілька місяців після того, як Вікторія почала допомагати бійцям, мобілізували її брата. З того часу у Вікторії з’явився ще більший стимул допомагати армії.

Найбільшими патріотами в селі є діти. У школі проводилися різні акції, також до акції завжди приєднувався Вербівський дитячий садочок.

- Ми збирали все, що було зібрано дітьми і передавали це на пряму волонтерам, які їздять в АТО. Разом з активістами «Волонтерський рух Пологівщини» самі вигадуємо всілякі акції. Цим людям довіряю, адже впевнена, що допомога буде доставлена саме нашим землякам, пологівцям на передову, - розповіла Вікторія.

Із Вербового на передовій нашу країну захищають Валерій Варяник, Євген Васильковський, Вадим Малий, Олександр Солодовніков, Максим Городенко, Андрій Пругло, Роман Сердюк, Олександр Бобкін, Анатолій Дорошенко, Артур Пругло, Анатолій Шепель, Олексій Вінник, Олександр Шкода, Станіслав Гонтар, Олексій Хвостик, Дмитро Шкода.

- Бобкіну Олександру волонтери відвозили бронежилет і біноколь і звичайно ж продукти та солодощі, які передавала його мама . Хочеться подякувати всім, хто нам допомагає. Оксана Дорошенко передавала бійцям сало і навіть жирненького гуся, - посміхаючись Вікторія згадує, чим вербівці радували наших захисників. – Оля Хвостик передавала продукти, посуд і стакани, Таня Голод теж молодець, вона передавала солдатам випічку. Директор АФ «Нива» Василь Качан допоміг волонтерам, надав необхідний посуд для 92 бригади.

Із миру по нитці, і наші солдати будуть одягнені і нагодовані, матимуть все необхідне, щоб протистояти ворогу. У суботу, 5 грудня - День волонтерів, чудове свято, коли ми можемо привітати наших волонтерів і висловити їм свою подяку. А ще в цей день ми можемо всерйоз задуматися про те, як самим допомогти волонтерській організації. Давайте станемо всі добріші і життя обов'язково посміхнеться всім нам.

Вікторія молодець, в селі її всі знають, як активну жінку із чіткою життєвою позицією. Бажаємо натхнення і витримки у добрих справах на благо нашої рідної України.

Джерело: "Районка"

Немає коментарів:

Дописати коментар