10 грудня 2015 р.

Нові назви вербівських вулиць милозвучні і романтичні

Село Вербове вже впоралося із завданням закону про декомунізацію. Тут перейменували 8 вулиць із радянськими назвами. Як розповіла Газеті сільський голова Людмила Кравченко, більшість жителів села активно приймали участь в перейменуванні, щоправда були і ті, хто зовсім незгоден змінювати старі назви своїх рідних вулиць. Але все ж, вербівці прийняли рішення і відтепер:

вул. Леніна стала вулицею Миру;
вул. Ватуніна тепер Чарівна;
вул. Пархоменка відтепер Щаслива;
вул. Червона Зірка називається Степова;
вул. Котовського має нову назву вул. Вишнева;
вул. Куйбишева тепер Зоряна;
вул. Комсомольська - вул. Лугова;
вул. Щорса - вул. Шоста.


У Вербовому обрали приємні і милозвучні нові назви своїх вулиць, на наш погляд, набагато кращі за старі назви, достатньо романтичні. Зацікавила назва колишньої вулиці Щорса – Шоста. Як з’ясувалося, колись давно вона так і називалася, точніше таку назву мав куточок у селі із декількох вулиць. До нашого часу залишилась одна вулиця, їй і вирішили повернути колишню назву.

Пощастило вербівцям, що не треба змінювати назву самого села.

- За переказом старожилів в минулому схили балки були вкриті густими хащами верб та лозняку. Це одне із припущень, чому наше село називається Вербове. Крім того, село заснували переселенці із слободи Вербки Полтавської губернії, що, мабуть теж вплинуло на вибір назви села. Або ж від річки Вербівки, яка протікає через село. У будь-якому разі, ми, жителі Вербового, любимо назву нашого села і раді, що вона такою і залишиться, - розповіла Людмила Миколаївна.

Нехай у домівках жителів села завжди живуть мир і щастя, це важливіше формальностей.

Автор: Оксана БЕВЗЮК

Джерело:"Районка"

Немає коментарів:

Дописати коментар