22 травня 2015 р.

В Європі гордо прозвучали Пологи

З 30 квітня по 3 травня у Словаччині проходив міжнародний фестиваль дитячо-молодіжної творчості «Веселка миру», який проходив із метою популяризації європейських цінностей, зміцнення взаємодії між дітьми і молоддю України та зарубіжних країн заради миру та майбутнього. В фестивалі взяли участь колективи і окремі виконавці з 9 областей України та Словаччини.

Учні Пологівської дитячої школи мистецтв, а саме: зразковий аматорський хореографічний колектив «Овація», учениця художнього відділення Валерія Отрешко, солістка Пологівського районного будинку культури Валерія Дібровська, також узяли участь у фестивалі і показали відмінний результат. Так, у жанрі «Хореографія» колектив «Овація» виборов І місце, Валерія Дібровська, солістка колективу «Овація», посіла І місце в жанрі «Хореографія (солісти)». В жанрі «Образотворче мистецтво» журі присудило ІІ місце Валерії Отрешко, яка представила на конкурсі роботи на батіку та художні роботи, написані масляними фарбами. Валерії Дібровській довелося позмагатися з учасниками у жанрі «Вокал», серед яких були фіналісти телепроекту «Голос країни. Діти». Журі гідно оцінило виступ Валерії Дібровської і присудило їй ІІІ місце. Переможці були нагороджені грамотами, дипломами та пам’ятними подарунками.





Окрім самого конкурсу, делегація Пологівської дитячої школи мистецтв виступила на заходах Дня міста Стара Любовня, побувала на екскурсії у місті Кошице, у Старо-Любовнянському замку, на заводі мінеральних вод, відвідала термальний аквапарк в місті Попрад, узяла участь у розважальних програмах та гала-концерті, які стали для учасників корисними, результативними та пізнавальними.

Своїми емоціями з «Районкою» поділилися дівчата колективу «Овація» та їх керівник Інна Ходус:

- Було спочатку трохи лячно виступати, - кажуть юні танцівниці. – Та вже як вийшли, було не до страху. Виклалися на всі 100%. Цікаво було й спостерігати за іншими учасниками та паралельно щось для себе запам’ятовувати. Особливо переймати техніку виконання «бальників», яка була на досить високому рівні. Також дуже сподобалися хореографічний колектив «Колос» з Києва та дует із Черкас. Вони, щоправда, старші, однак дуже технічні. У них яскрава манера виконання та яскраві образи – все продумано було до дрібниць. Та найбільше за все нам сподобалися екскурсії. Дуже гарно було у замку, аж захоплювало подих. Ми привезли зі Словаччини багато сувенірів та навіть придбали одяг.


- Також до душі нам прийшовся відпочинок в аквапарку, а особливо термічний басейн, - доповнює дівчат Інна. – Взагалі Словаччина – дуже цікава країна. Маленькі містечка, маленькі чепурні хатки, усе в квітах. Затишно та спокійно, людей на вулицях майже немає. Взяти хоча б супермаркети: заходиш – суцільний спокій. Ніхто біля тебе не штовхається, немає метушні коло прилавків, як звикли українці. Все засновано на довірі та доброті. А які там дороги! Нашим до них далеко. Клімат також своєрідний та має різкі перепади температур. Наприклад, у Північній Словаччині, в місті Стара Любовня, досить холодно, довелося одягтися тепліше. А от вже на півдні, у Кошице, ми відчули спеку. Місто Кошице знаходиться у впадині, яка має форму ніби кошика (звідки і його назва). Дуже нам все сподобалося, словами не передати.

Наостанок дівчата додали, що тепер хотіли відвідати Болгарію, бо там часто проходять подібні фестивалі, та й взагалі дістатися ще багатьох країн Європи та інших континентів. Тому ми й бажаємо їм наснаги та подальших успіхів!

Фестиваль проходив за підтримки Міністерств культури, освіти і науки, молоді та спорту, охорони здоров’я, внутрішніх справ України. Участь у фестивалі здійснена за рахунок батьків. Учасники висловлюють щиру подяку директору ТОВ «Агрофірма «Комунар» Віктору Володимировичу Бандурову за фінансування проїзду до місця перетину кордону зі Словаччиною та у зворотному напрямку, голові спостережної ради ПАТ «Пологівський ОЕЗ» Леоніду Миколайовичу Новікову і голові правління ПАТ «Пологівський ОЕЗ» Олегу Васильовичу Закарлюці за фінансову допомогу для відвідування дітьми екскурсійної програми фестивалю.



За інформацією відділу культури та туризму Пологівської РДА

Немає коментарів:

Дописати коментар