8 січня 2015 р.

Народний рейтинг особистостей року

Джерело: "ПОЛОГІВСЬКІ ВІСТІ"  

Ось іще один рік відійшов в історію, а з ним – радісні й сумні події, наші буденні й святкові турботи, досягнення і втрати. Тож, оглядаючись назад, з вашою допомогою, шановні читачі, визначили особистостей 2014 року у кількох номінаціях. Ви ретельно міркували над цим і коментували на сайті газети й на сторінці в «Однокласниках», писали, телефонували та пропонували найдостойніших, на вашу думку, кандидатів на перемогу в номінаціях. Про тих, хто набрав таким чином найбільшу кількість голосів, ми, як і обіцяли, розповідаємо.

«Талант року»


Пологівці – талановиті люди. У цьому вже не раз переконувалися, коли чули про перемоги наших зірочок у всіляких конкурсах. Звісно, у такі миті відчуваєш гордість і радість за своїх земляків, які досягають висот на пісенному чи танцювальному олімпі. А вони дарують нам все нові і нові перемоги.

У листопаді ще одна дуже радісна новина надійшла до нас. Солістка зразкового аматорського колективу «Овація» Пологівської дитячої школи мистецтв Валерія Дібровська посіла третє місце у ІV Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної хореографії імені Павла Вірського у категорії «Малі форми».

Треба одразу сказати, що таких висот пологівці ще не досягали. Конкурс хореографії Павла Вірського по праву вважається найпрестижнішим в Україні. До фіналу в ньому зазвичай доходять імениті колективи з дуже високою майстерністю, керівниками яких є переважно заслужені діячі культури. А Валерія Дібровська та викладачі дитячої школи мистецтв Інна Ходус і Христина Буренко, які готували її до виступу, довели, що пологівці легко можуть підкорити і київську сцену, і членів журі, серед яких заслужені артисти України.

Хто знає, можливо, сьогодні ми розповідаємо про майбутню знаменитість. Валерія ще школярка, але вже мріє пов’язати свою долю саме з творчістю, от тільки ще не визначилася, з якою саме, адже і співає, і танцює, і на фортепіано грає. Має вже досить пристойну колекцію нагород. Диву даєшся, як це все можна встигати? Крім того, ще й відмінно вчитися у Вербівській школі. Але без сцени свого життя дівчинка не уявляє. Тому в цьому році в номінації «Талант року», за версією наших земляків, перемагає саме Валерія.

«Волонтер року»

Раніше цю номінацію, навряд чи, визначали б. Але 2014 рік ознаменувався підняттям хвилі патріотизму і розвитком волонтерського руху серед звичайних українців, в тому числі й пологівців. Саме життя, проведення АТО спонукало людей, небайдужих до доль українських солдатів, взятися за таку нелегку, але життєво необхідну діяльність, як допомога військовим на передовій і в тилу.

Неоднозначно, але з більшістю голосів, компліментів і подяк пологівці «Волонтером року» називають Вадима Сопільняка, який організував пункт прийому допомоги для військових-земляків у підвалі колишнього магазину «Ветеран», куди пологівці приносять продукти, теплі речі, медикаменти і т.д. для солдатів. Він – один із небагатьох, хто наважується відвозити допомогу солдатам в зону АТО та робить багато добрих справ для наших мобілізованих земляків і їхніх сімей.

Також пологівці «Волонтерами року» називають активістів ГО «Пологівська самооборона», які також допомагають бійцям АТО, приймають у своєму штабі допомогу для військових від громадськості та відвозять бійцям, заготовляють дрова, зварюють «буржуйки», організовують автопробіги, чергували на блокпосту, у місті і т.д. Не всі і не все знають про їхню діяльність, адже самооборонівці просто роблять те, що можуть, для військових і не завжди звітують про це, бо вважають головним не інформування населення, а допомогу солдатам. Серед самооборонівців пологівці назвали Валерія Сову та Вадима Слісаренка «Волонтерами року». Вони ремонтували військові КАМАЗи і робили чимало для підтримки солдатів.

Окрім того, за результатами обласного конкурсу “Кращий волонтер року” перемогу отримали пологівські волонтери з благодійної організації “Любов ближнього”.

«Відкриття року»

Справжнім відкриттям року стала викладач дитячої школи мистецтв Оксана Лашко. Оксана взяла участь у молодіжному фестивалі естрадного мистецтва «Зорепад-2014» в естрадному жанрі і отримала гран-прі. Її голос і виконання підкорили компетентне журі, у складі якого були представники Запорізької обласної асоціації естрадного мистецтва України, сучасні співаки і виконавці, викладачі вишів області, лауреати міжнародних творчих конкурсів, режисери. Всі вони пророчать пологівчанці велике майбутнє.

Особливістю цьогорічного фестивалю «Зорепад-2014» відзначають велику кількість номерів розмовного жанру. Проте висока конкуренція не завадила дебютантці фестивалю Аліні Кикош, котра декламувала серйозний твір, посісти перше місце. Аліна закінчує одинадцятий клас Пологівської СРШ №2, відмінниця, але сцена – її хобі і віддушина. Дівчина грає в театрі «БравО», ведуча багатьох районних заходів.


«Громадський діяч року»

За останні кілька місяців у нашій державі багато що змінилося: у листопаді минулого року – Майдан, потім – анексія Криму, війна в Луганську та Донецьку… Всі ці події перевернули свідомість українців так, що й уявити собі було неможливо. Суспільство консолідувалося, пологівці почали вголос говорити про свою громадянську позицію, підтримувати єдину Україну, влаштовувати на підтримку єдності своєї держави різноманітні акції.

Сьогодні ми називаємо найактивніших організаторів таких суспільно-політичних акцій. Саме цих людей можна назвати лідерами та громадськими діячами року, що згуртували навколо себе земляків. Найперший мітинг «Україна – єдина» у Пологах пройшов на початку березня, запросив пологівців виступити за мир, єдність нашої держави організатор цього заходу Павло Бабич. Після чого дуже активно пропагували серед населення за єдність України, прищеплювали любов до українського стяга, символіки, гімну, постійно влаштовували різноманітні флешмоби «За єдину Україну» Роман Сорока та Анатолій Півень, Інна та Валентин Копили. Після початку війни на Донбасі в Пологах створився Штаб самооборони, першим її керівником був П.В.Бабич, активну участь в його роботі брали Олег Коломоєць і Олександр Савічев. Однією з активних організаторок грандіозного Маршу Миру, що відбувся в травні в Пологах, була Леся Делі-Осман.




«Благодійник року»

Що стосується цієї номінації, то тут найчастіше згадувалось подружжя Сергія та Юлії Верхоглядів. Вони дуже багато допомагали нашим військовим, скуповували й власним автомобілем відвозили їм продукти, речі першої необхідності. Не раз побували і в госпіталі в Куйбишевому, і у військових частинах в Запоріжжі. У с.І.Франка полагодили за свої кошти солдатам двері, Сергій провів інтернет хлопцям, щоб мали змогу побачитись через скайп з рідними. Юля тільки дізналась, що у кімнатах відпочинку залізничного вокзалу перебувають солдати, однією з перших віднесла туди продукти харчування та медикаменти. За власні кошти придбали для солдата з Пологівського району бронежилет та каску і, не чекаючи, коли хтось з району буде їхати до військових, відвезли все самі.

З Новоселівської ЗОШ надійшла пропозиція назвати благодійником року Івана Миновича Чуприну, завдяки якому школа живе, розвивається і крокує в ногу з часом.

У одному з коментарів зазначалося, що благодійниками року можна вважати всіх небайдужих пологівців, які, хто чим міг, допомагали нашим захисникам. А це й колективи таких великих підприємств міста, як Пологівський ОЕЗ та «Дніпрокераміка», агрофірма «Комунар» (керівник В.В.Бандуров), члени релігійної громади «Любов ближнього», родина Нагурних, приватні підприємці В.Сизо-ненко, В.Мовчан, Т.Колісник, школярі, які писали солдатам листи та власноруч виготовляли для них сувеніри-обереги і багато інших. Сподіваємось, з часом ми дізнаємось імена всіх небайдужих до долі країни людей та не раз розповімо про них на сторінках газети.


«Знаменитість року»

Найбільше голосів на цю номінацію дісталося міському голові Віктору Корольову, а також чемпіонам світу з пауерліфтингу, майстрам спорту міжнародного класу, неодноразовим чемпіонам України, Європи і світу Юрію Клименку та Юрію Тоцькому.

Меру – не тільки за публічність особи, а й за активну позицію в реалізації міських соціальних програм, у відстоюванні інтересів громади.

Спортсменам – за волю до перемоги, за те, що вони своїми рекордами зробили найкращу презентацію Пологівщини.

Отже, з вашою допомогою, шановні читачі, ми практично визначили переможців у кожній номінації. Та серед численних коментарів отримали й такий: «Як можна сказати, що хтось кращий, якщо всім містом та районом відстоювали рідний край, Батьківщину, збирали допомогу дітям , інвалідам, солдатам… Всі брали участь у суспільному житті району: прості люди, діти, підприємці, фермери, установи, організації тощо. Проводили мітинги, флешмоби, Марш Миру, автопробіги, концерти! Потрібно дякувати всім людям Пологівського краю за патріотизм, за бажання допомагати, за любов до Батьківщини, віру в неї!» Редакція повністю згодна з цією позицією. Ми щиро вдячні всім пологівцям за небайдужість, щедрість, патріотизм, активну життєву позицію і переконані, що іще чимало наших земляків можуть претендувати на перемогу в тій чи іншій номінації. Сподіваємось, прийдешній рік відкриє нам ще багато нових імен, якими зможе пишатися Пологівщина.

Матеріал підготували І.Лісова, Н.Новікова, Л.Слабишева, Н.Осипенко, В.Харченко.

Фото М.Дрюченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар