7 жовтня 2013 р.

«Люблю тебе, мій рідний краю»



Вербове – неповторний рідний край,
Тут народились , тут живем,   працюєм. 
Співай же, серце, ти, музико, грай
Такого краю більш ніде немає .

 28 вересня відбулося свято, приурочене 223 річниці заснування  села Вербове, 70-річчя визволення його від фашистських загарбників та 90-річчя утворення Пологівського району.
Зібралися жителі села в будинку культури. У залі ніде яблуку впасти. В усіх піднесений настрій. Дівчата і хлопці з танцювального гурту "Світанок" яскравими костюмами,  посмішками на обличчях, запальним танцем підігріли серця глядачів. Ведучі Сердюк Н. В. і Кравченко Л.М.  з радістю всіх вітали, щастя і добра усім бажали.

На  святі були присутні поважні гості: депутат районної ради  Вєтров Ю. В., начальник відділу культури і туризму  Діденко М. В., заступник Голови Пологівської райдержадміністрації Півень І. Г.

Маленька україночка Сердюк В. від імені всіх односельчан вручила гостям на рушнику паляницю золоту, в якій зібрана частина нелегкої праці селян.

До слова був запрошений Ю.В. Вєтров, який приїхав до нас не з пустими руками. Він вручив Почесні Грамоти за активну життєву позицію, вагомий особистий внесок у розвиток території
депутату Вербівської сільради Капустян В.Д.,
завідуючій Будинком культури Бобкіній Н. В.,
художньому керівнику Дорошенко О.І.,
вчителям Дібровському О.В. та Харченко М.В.,
медичній сестрі Шкоді Л.М.
 

Гучними оплесками глядачі зустрічали наймолодших артистів - вихованців ясел-садка "Росинка".
               

З Днем села привітала односельчан голова Вербівської сільської ради Кравченко Л.М.:
- Шановні трудівники полів, чия доля пов’язана з селом, кому не байдужі сільські клопоти, ви основа нашого села, його фундамент. Хай часто у ваших оселях лунає дитячий сміх, звучить щира пісня, щоб продовжувався наш рід, щоб розквітало село, щоб усім щасливо жилося!

223 роки існує село Вербове, та лише в цьому році були створені герб та прапор, які представили вербівцям.



Мій край чудовий – Україна!
Тут народились ти і я.
Тут над ставком верба й калина,
Чарівна пісня солов’я.
Все найдорожче в цілім світі,
Бо тут почався наш політ.
Цвітуть волошки сині в житі.
Звідсіль веде дорога в світ.




На сьогоднішній день в селі Вербове проживає 965 жителів. Село має розвинену інфраструктуру:  дитячий ясла - садок "Росинка" на 2 дитячі групи з цілорічним відвідуванням , загальноосвітню середню школу І-ІІІ ст., лікарську амбулаторію, відділення поштового зв’язку, Будинок культури, бібліотеку, ветеринарну дільницю, сільськогосподарське ТОВ « Агрофірма «Нива”, 3 фермерські господарства, 5 магазинів змішаної торгівлі, Храм Рождества Пресвятої Богородиці.

У цьому році, який був дуже тяжкий в фінансовому плані, проведено роботи по ремонту  ґанку та приміщення ясел –садка "Росинка", проведені роботи по благоустрою братської могили “Мати в скорботі”, де встановлено стели з прізвищами загиблих солдатів, зроблено під’їзд до центрального кладовища , проведено поточний ремонт частини вулиці Ватутіна.

Робота виконкому сільської ради направлена на покращення добробуту нашого села .

Вербівці – дружна велика родина . Про досягнення наших жителів чути далеко за межами села. І цьому є підтвердження.

Дібровська Валерія в цьому році  підкоряла нові вершини.
 Брала участь у Свято –Георгіївському міжнародному православному фестивалі, де отримала у танцювальному конкурсі за виконання тацю "ВАРЕНЬКА" Першу премію та Другу премію з вокалу .
В конкурсі "СПАДЩИНА" , що проходив в м. Запоріжжя,  за виконання танцю "Ой на Івана та й на Купала"  зайняла ІІІ призове місце.
У м. Бердянську отримала звання лауреату Першої премії з танцювального конкурсу.
У фестивалі Танцювальна мозаїка , що проходив у м. Мелітополі посіла ІІ призове місце. Бажаємо  нових злетів, перемог і надалі прославляти наш край.

Колєснікова Таня 
Брала участь у районному конкурсі краси і таланту "Пологівська красуня" , де отримала найвищу нагороду - титул "Пологівська красуня - 2013". Оформлення фойє нашого будинку культури -  це також робота Тані

Дівчата  нагороджені Грамотами "За активність, творчі досягнення та з нагоди святкування Дня села Вербове".

Досягненнями братів Харченків - Андрія та Анатолія пишається не тільки наша Пологівська земля, а й наша держава.

Андрій - багаторазовий чемпіон України, Чемпіон Кубка України, срібний призер чемпіонату Європи, дворазовий срібний призер Чемпіонату світу з військово-спортивного багатоборства. Майстер спорту України з військово-спортивного багатоборства та володар чорного поясу 1 дан з бойового багатоборства.

Анатолій -  багаторазовий Чемпіон області, Чемпіон України, Чемпіон світу з військово-спортивного багатоборства. Останній титул він виборов у цьому році на Чемпіонаті світу з військово-спортивного багатоборства в категорії 14-15 років. Кандидат в майстри спорту по військово-спортивному багатоборству.

Анатолій і Андрій Харченки нагороджені Грамотами "За активну життєву позицію, спортивні досягнення та з нагоди святкування Дня села Вербове"

Танцювальний колектив "Світанок" разом з своїми наставниками Бобкіною Наталією та Дорошенко Оксаною  є призером районного танцювального конкурсу. Постійні учасники наших сільських заходів.  На святкуванні Дня району Світанок був одними із учасників танцювального шоу "Пологівщина: погляд крізь час". Відзначений подякою, адже тільки 3 сільські території взяли участь в цьому хореографічному дійстві.

Колективу "Світанок" вручено Грамоту  "За активність, творчі досягнення та з нагоди святкування Дня села Вербове"

Андрій Доля є призером та переможцем обласних та районних тенісних турнірів. В цьому році проводилась спартакіада сільських територіальних громад Пологівського району, де Андрій приймав участь у формуванні футбольної та волейбольної команди, а в змаганнях з настільного тенісу виборов почесне І місце.

Нагороджений Андрій Доля Грамотою "За активну життєву позицію, спортивні досягнення та з нагоди святкування Дня села Вербове".

У спартакіаді сільських територіальних громад, яка відбулася в лютому 2013 року брали участь Ганна Остапюк, яка у змаганнях з настільного тенісу зайняла І місце , а Ольга Качан в обласних змаганнях з шахів посіла ІІ місце .

Наші велотуристи на чолі з Олексієм Дібровським стали чемпіонами області в "Чемпіонаті Запорізької області зі спортивних туристичних походів серед учнівської та студентської молоді"

Кожен рік ТОВ «Агрофірма «Нива» надає спонсорську допомогу у проведені благоустрою братських поховань, благоустрою села та упорядкуванню кладовищ. Щира подяка  трудовому колективу агрофірми за підтримку та небайдужість до  сільських проблем.

Грамотою виконкому сільської ради за співпрацю та порозуміння нагороджені працівники будівельної бригади Жадан Андрій , Фурман Юрій та колектив автогаража.

Активними учасниками сільських та районних заходів є Редька Олена та Яцук Світлана.
Вони нагороджені Грамотою за активну життєву позицію, розвиток культури та українських традицій

Жодне сільське свято не проходило без смачних, пишних короваїв, приготовлених господинею Надією Халявка, яка нагороджена Подякою за активну життєву позицію, майстерність .

У цьому році наш славний рідний Пологівський район , край сонця, натхнення, труда й звитяги  святкує своє 90-річчя від дня заснування. І саме до цієї події  вийшов ілюстрований фотоальбом "Пологівському району – 90". Автор ідеї – голова Пологівської РДА Юрій Коноваленко, керівник проекту - начальник відділу культури і туризму Марина Діденко.

До фотоальбому ввійшли світлини жителів району – серед них і жителі нашого села. Сторінка вербівської території , яка внесена в фотоальбом, до уваги вербівців представлена на стенді "ВЕРБІВСЬКА РОДИНА" у фойє сільського будинку культури, а сама книга знаходиться у сільській раді .

У  цьому році до нашого села дійшла звістка про вручення третього ордену Червоної Зірки нашому земляку  Мірошниченку Василю Васильовичу. За життя він її так і не побачив. Ця нагорода заблукала в бюрократичних кабінетах військових міністерств, і пролежала майже 22 роки. Василя Васильовича було також представлено і до присвоєння високого звання Героя Радянського Союзу, але, на жаль,  пройшовши тяжкі випробування на Забайкаллі, Чорнобилі, Афганістані, трагічно загинув уже в мирний спокійний час. Три ордена Червоної Зірки в Запорізькій області мають тільки два героя, один з них наш земляк.

Вербівці хвилиною мовчання віддали шану земляку, шкільному товаришу, надійному другу, турботливому сину, батьку Мірошниченку Василю Васильовичу.

Сьогодні наш мирний спокій і сон охороняє 4 солдати строкової служби Збройних сил Української армії Олександр Бобкін, Максим Городенко, Олексій Сидорський та Сергій Сидорський.

Протягом року на весільний рушник стала дві молоді пари: Ураскіни Денис і Ірина, Сумєріни Юрій та Анастасія.

Приємна звістка: за рік до вербівської сільської родини прибавилось аж 12 маленьких жителів села:
Фурман Сергій,  Готовцев Володимир, Ураскін Іван, Редька Марія, Харченко Ваїд, Ярош Арсеній, Залевський Антон, Солодовніков Олександр,  Кошилка Сніжана,   Кобилешний Артем, Цибулько Софія, Шкода Валерія.

В літопис села внесено  імена тих, хто поряд в парі пройшов сторінками життя 50 років.
У цьому році відзначають золоте весілля
Підварко Володимир Іванович та Юлія Петрівна, 
Іщенко Микола Йосипович та Марія Олексіївна

55 років сімейного життя святкують Качан Олексій Пилипович та Валентина Іванівна

Пишається вербівський рід старійшинами села, тими людьми, хто найстарший за віком, чиї скроні вкрила сивина , чиї руки в мозолях, чия мудрість життєва є повчальною книгою для молодшого покоління. Це - Кусаков Михайло Андрійович - ветеран ВВВ (йому в цьому році виповниться 95 років), Курочка Марія Павлівна, Гладченко Ганна Спиридонівна, Золотар Ніна Іллівна, Шкода Марія Степанівна, Дацінько Олександра Юдівна, Дорошенко Катерина Олександрівна, Новікова Єфросинія Дмитрівна, Попович Ганна Павлівна, Шаповал Клавдія Іллівна.

А ще  привітали  вербівчан , які в цьому році відмічають свої ювілеї,

Нагороджені Подяками за багаторічну, сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток території  вербівці , які в цьому році святкують свою 85-ту річницю:

Урсул Олександр Петрович, Попович Клавдія Миколаївна, Хвостик Марія Олександрівна, Бакута Микола Юхимович, Бережко Ганна Федорівна, Будило Марія Петрівна.

80-ту річницю відмічає:

Сердюк Валентина Миколаївна

75-ту річницю святкують:

Редько Петро Андрійович, Сарана Євдокія Іванівна, Яцук Олександр Іванович, Миргород  Надія Олександрівна, Качан Валентина Іванівна,  Літвін Надія Петрівна, Дорошенко Раїса Іванівна,  Дорошенко Любов Якимівна,  Дацінько Микола Андрійович, Лемішко Лідія Василівна,  Сковородка Людмила Григорівна,  Коломоєць Валентина Василівна.

70-ту річницю відмічають:

Самарська Алевтина Михайлівна, Пругло Раїса Сергіївна, Хвостик Олександра Іванівна.

Бажаємо всім ювілярам міцного здоров’я, щастя і любові!

Звичайно, для всіх були подарунком щирі пісні у виконанні Дібровської Л., Яцук С., Дорошенко О., Редьки О., Яцук І. Гумористичні сценки "Бабки решают все" та "Прогноз погоди" додали глядачам кілька років життя. Виступи Колєснікової Т. і Харченка А. переконують, що талановиті люди талановиті  в усьому. А танець Сердюк В. та Куцевола К. зарядив усіх енергією. Надзвичайно емоційними були виступи нашого"Світанка" та гостя з Поліг - танцювального колектива "Позитив" (худ.кер. Кравченко В.В.)

Після святкового концерту всі бажаючі мали змогу посмакувати свіжим гарячим кулішем, а кожна дитина отримала шматочок торту.

У рамках святкування Дня села було проведене спортивне змагання - велокрос.

Життя таке короткоплинне, поспішайте робити добро. Тримайте міцну родину, виховуйте дітей, майте гарних сусідів, приємних подруг і друзів. Досягайте своєї мети, щоб приносити радість людям . Майте успіхи завжди і в усіх хороших справах. Творіть добро, даруйте радість людям і від цього почувайтеся щасливими. Нехай кожен день додає бадьорості, сонячне проміння зігріває серця.



Благословенною земля хай наша буде,
Хай негаразди підуть із села,
Хай врешті-решт щасливі будуть люди,
Й Дорога щоб до ста років нас вела.

                                    ФОТОРЕПОРТАЖ
У цей святковий світлий день...


Гостей дорогих ми вітали щиро,
Стрічали з хлібом, любов'ю і миром.





 Л.О.Дібровська, пісня «Рідна сторона»






Вальс


Вітаємо ювілярів






















Немає коментарів:

Дописати коментар