10 вересня 2013 р.

Пологівщиною пролетіла естафета єднання священної землі

Минулого тижня, 5 та 6 вересня, у Пологівському районі відбувся пам‘ятний захід присвячений 70-й річниці визволення Пологівського району від фашистських загарбників. На територіях району пройшла естафета пам‘яті «Слава визволителям України», ініціатором якої став голова Запорізької ОДА Олександр Пеклушенко.

Жменька священної землі з кожної визволеної нашими пращурами території Пологівщини була засипана до капсули. Під час урочистостей до Дня визволення району від фашистських загарбників, 17 вересня, голова Пологівської РДА передасть капсулу із священною землею Пологівщини до Оріхівського району. Далі капсула мандруватиме до Запоріжжя і Києва.

Два дні естафета пам‘яті стрічкою пролетіла по 12 територіях Пологівщини. Урочисті мітинги пройшли на територіях сіл Пологи, Костянтинівка, Новоселівка,Чубарівка, Кінські Роздори, Чапаєвка, Інженерне, Вербове, Тарасівка, Басань, Семенівка та Григорівка.

До естафети приєдналися і районківці, відвідавши у п‘ятницю села Інженерне та Вербове. Почесними гостями під час урочистостей стали голова районної ради ветеранів Іван Мінько та ветеран війни, учасник бойових дій Андрій Галенко. Зі словами до учасників заходу звернулися заступник голови Пологівської РДА Ірина Півень та методист районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Пологівської РДА Тамара Захряпа. Свої слова подяки та настанови сказали й директор Інженерненської ЗОШ Юрій Кириченко та Іван Мінько, які прикликали молоде покоління пам‘ятати про роки кровопролитної війни та бути вдячними тим, хто на своїх плечах приніс Велику Перемогу.

... З полів бою не повернулися додому 83 жителі села Інженерного, 176 новофедорівців та 131 житель сіл Новокарлівка та Багате...

... 1 049 чоловік загинули під час звільнення села Вербового...

Право предати священну землю з території Інженерненської територій було надано учням Інженерненської ЗОШ Олександру Лисенку та Анастасії Турукало. Жменьку землі з Вербівської території поклали до капсули учні Вербівської ЗОШ Ілля Сарана та Катерина Самарська.

Естафета пам‘яті пройшла за підтримки Пологівської РДА, районної організації Партії регіонів, центру соціальних служб для сім‘ї дітей та молоді, відділу освіти, молоді та спорту.

«У районній капсулі об‘єднається священна земля в єдину українська міць, як колись обєдналися воїни, для того, щоб вигнати ворога з нашої території». Цю фразу сказала на мітингу в селі Вербове Тамара Захряпа. І ці слова стали лейтмотивом естафети, показали всю глибину заходу, його зміст, його важливість для всіх поколінь українців. Слова ці, немов мудрість віків, надзвичайно глибокі. Вони розкрили важливу істину, яку ми маємо завжди пам‘ятати: В ЄДНАННІ НАША СИЛА, НАШЕ ЖИТТЯ І НАШЕ МАЙБУТНЄ.





Джерело: "Районка"

http://www.rayonka.com/news/view/name/estafeta+ednannya/#

Немає коментарів:

Дописати коментар