19 вересня 2013 р.

Пологівському району - 90


 «Пронизаний свіжістю осінній день, і на душі так легко, радісно і просто, зібрались ми усі на ювілей: Пологівщині – 90!»         


Минулої суботи, 14 вересня, пологівська центральна площа сяяла, наче райдуга, від кольорових наметів-світлиць територій Пологівщини, білосніжних рушників та вишиванок, яскравих атракціонів, строкатих глиняних поробок, а найголовніше - від радісних усміхнених облич. Люд Пологівщини зібрався на грандіозне святкування 90-ї річниці рідного району!


Погожого осіннього дня на центральній площі міста Поліг гамірно було з самого ранку, то йшли приготування до відзначення ювілею району: кожна сільська рада намагалася якомога цікавіше й красивіше оформити свій намет-світлицю, щоб людям було чим помилуватися, щоб було що й скуштувати. Звідусіль лунала українська пісня, гримів акордеон та чувся сміх в оберемках дзвону тостів «Нехай живе Пологівський край!». Святкували гучно, гарно, смачно та на славу! Захмарене небо не раз збиралося пролитися осіннім дощем та, зрештою, відклало ці плани до наступного дня.

Після відвідин світлиць гості взяли участь в урочистостях. Хода у святковій колоні стала доброю традицією масштабного святкування на Пологівщині. Трудівники та сільгоспвиробники, залізничники та працівники заводів, держслужбовці та підприємці, освітяни та спортсмени, артисти та митці. Святкова колона представила цвіт Пологівщини. 

 Попереду колони – Державний прапор України та прапор Пологівського району. Прапори несуть капітан служби цивільного захисту А.С.Волковинський та Герой Соціалістичної Праці В.Т.Куриленко. У колоні крокують високоповажні гості міста і району: народний депутат України О.І.Дудка, голова обласної ради В.І.Межейко, директор департаменту фінансів Запорізької ОДА С.М.Медвідь, директор департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької ОДА І.Е.Конарева, начальник служби у справах дітей Запорізької ОДА А.І.Матвєєва, депутат обласної ради І.І.Чесноков. Очолюють районну колону голова райдержадміністрації Ю.А. Коноваленко та голова районної ради П.І. Журавльов. Поряд – керівники комунальних установ та підприємств, управління якими здійснює районна рада, керівники державних установ та підприємств, територіальних органів виконавчої влади, структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Далі площею крокували представники всіх сільських рад району на чолі з сільськими головами, представники міста Поліг на чолі з міським головою В.Л.Корольовим, представники трудових колективів провідних підприємств району, а саме – ЗАТ «Мінерал», ВАТ «Пологівський хімзавод «Коагулянт», ПАТ «Пологівський ОЕЗ», ТОВ «Дніпрокераміка», підприємств залізничного вузла. Про досягнення кожної території, кожного трудового колективу гордо інформували ведучі заходу. Пологівщині є чим пишатися: радують здобутки в багатьох галузях народного господарства, перемоги молоді в міжнародних та всеукраїнських олімпіадах, конкурсах, порадувала врожаєм цьогорічна пологівська нива.

Про всю історію району з моменту його створення до сьогодення мовою танцю розповіли 260 талановитих пологівських дітей. Після завершення  величного брейк-дансу по-пологівськи на сцену піднялися почесні гості та керівники району. Вони щиро вітали присутніх зі святом та бажали процвітання районові, добра й достатку кожній його родині, а ще виконали приємну місію нагородження кращих працівників краю орденами, почесними грамотами, дипломами. Так, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток району та з нагоди 90-річчя утворення Пологівського району орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» III ступеня нагороджені: Ю.Ю.Лобецький, директор ТОВ „Пологівський агробуд”; В.Ф.Мотика, завідуюча Чапаєвською амбулаторією загальної практики сімейної медицини; В.І.Шерстюк, вчителька математики гімназії „Основа”. Особливу нагороду міському голові Віктору Корольову вручив народний депутат Олександр Дудка – відзнаку за ІІ місце у рейтингу найкращих населених пунктів запорізької області у сфері благоустрою, чистоти та порядку серед малих міст області у 2013 році.

Почесними грамотами Запорізької обласної ради нагороджені: О.О.Бичкова, головний бухгалтер відкритого акціонерного товариства „40 років Радянської України”; О.М.Кузьменко, головний спеціаліст відділу прийняття рішень управління соціального захисту населення Пологівської РДА; С.О.Попович, бригадир мехзагону № 1 ТОВ „Агрофірма „Батьківщина”; Ю.П.Сагач, механізатор ТОВ „Агрофірма „Комунар”; М.І.Терешок, виконуючий обов’язки начальника відділу кадрів та виробничого навчання ТОВ „ГДК „Мінерал”; Н.І.Щетнікова, провідний бухгалтер державного підприємства „Пологівське лісомисливське господарство”.

Велику групу пологівців нагороджено грамотами Запорізької обласної ради, облдержадміністрації, Пологівської районної ради, райдержадміністрації та міської ради. Серед них Ю.В.Вєтров, перший заступник голови Пологівської РДА, Р.С.Гаспарян, заслужений працівник культури України, керівник зразкового аматорського хореографічного колективу „Союз”; М.Г.Недовба, технік-агрометеоролог Кирилівської метеостанції Запорізького обласного центру гідрометеорології; Л.О.Чеберко, комерційний директор ТОВ „Дніпрокераміка”, В.А.Чорненький, лікар-анестезіолог відділення анестезіології та інтенсивної терапії Пологівської ЦРЛ, В.В. Бадло, тракторист Пологівського лісництва ДП «Пологівське лісомисливське господарство»; І.О.Сушко, водій ТОВ «Агрофірма «Комунар» та багато інших.

Після урочистої частини відбувся святковий концерт за участю місцевих майстрів сцени.

Одним з найяскравіших моментів свята стало нагородження переможниць конкурсів краси: "Пологівська красуня-2013"  та «Красуня Пологівщини-2013» ( від газети «Пологівські вісті»). 

А ще за якусь годину всіх чекав приємний сюрприз – подарунок від земляка, депутата обласної ради від Партії регіонів, голови обласної ради В.І.Межейка – виступ відомих естрадних виконавців Петра Чорного, Каті Бужинської та шоу-балету «ЛедіСтар». Добре відомі в Україні й за її межами артисти привезли до Поліг свої кращі пісні, за що були нагороджені бурхливими оплесками.

Свято завершилось яскравим феєрверком та танцювальною програмою «Хіти естради». Тож впевнено крокуй до нових перемог, до нових звершень, до наступного ювілею, славний Пологівський краю!

Джерела: "Районка", "Пологівські вісті"






























1 коментар:

  1. Танцювальний колектив "Світанок", актив села Вербове - молодці ! Дякуємо за участь у представлені території нашого села у святкуванні 90 річчя Пологівського району. І запрошуємо всіх до співпраці

    ВідповістиВидалити