18 травня 2017 р.

Століть з'єднуюча нитка

18 травня українці відзначають День вишиванки. Вербівці не стали винятком. Зокрема, працівники сільського будинку культури прийшли на роботу у вишиванках.


Сонячна погода і святковий настрій налаштовували лише на позитивну роботу. Для тих, хто мріє і бажає виготовити власну вишиванку, показали майстер-клас з вишивки хрестиком запрошені місцеві майстрині: Дацінько Р. М., Голод Т. Г., Бобкіна К. В.

Дорослі й малі отримали безцінний досвід, побачивши на власні очі, як лягають на тканину нитка і бісер, перетворюючись на візерунки. Вишивка стала ґрунтом для спілкування людей різного віку, початківців і професіоналів. Ніщо так не єднає, як спільна історія та традиції. Розглядаючи на виставці вишиті роботи, серед яких були і вишиванки, вік яких ніхто не пам'ятає, усі присутні мали можливість переконатись, що у них зберігається генетичний код нації, що саме нитка, вишивка поєднує нас із предками. 

Майстрині також розповіли про своє творче життя, про те, що вишивання приносить насолоду і може захопити настільки, що улюбленій справі присвячуєш кожну вільну хвилину.

Творча зустріч закінчилася. Та наша любов і шана вишиванці - безмежні.

М. Харченко










Немає коментарів:

Дописати коментар