8 квітня 2017 р.

У Вербівській школі відкрито меморіальну дошку афганцю Василю Мирошниченку




1 квітня у Вербівській ЗОШ І-ІІІ ступенів за ініціативи районної спілки ветеранів Афганістану, голови спілки, радника голови районної ради, полковника М.П.Малиша відбулося відкриття меморіальної дошки земляку, учаснику бойових дій в Афганістані Василю Мирошниченку.

З самого дитинства Василь марив небом. І які б перепони не ставали на шляху досягнення мети, все одно став льотчиком. Двічі був на афганській війні, нагороджений трьома орденами Червоної Зірки. У 1986 році брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Тож неспроста поряд з портретом ініціатори розмістили його бойовий вертоліт, на якому здійснив не один виліт в небезпечні гори Афгану, збивав полум’я над атомним енергоблоком.

На урочистий мітинг з нагоди відкриття пам’ятної таблички завітали побратими, учасники бойових дій в Афганістані, інших локальних війнах, школярі, жителі села. На мітингу виступили директор школи Любов Сковородка, голова Вербівської сільської ради Кравченко Л. М., голова районної спілки ветеранів Афганістану Михайло Малиш, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Павло Капітонов, брат Микола Мирошніченко, учні Вербівської ЗОШ, в якій навчався Василь Мирошніченко.

Відкрили меморіальну дошку Михайло Малиш та Микола Мирошниченко.

Після мітингу побратими відвідали могилу Василя Мирошниченка.


Джерело: "Пологівські вісті"







Немає коментарів:

Дописати коментар