14 липня 2016 р.

Свято радості, вогню та води...

9 липня дівчата зі "Світанку" та "НЛО" взяли участь у регіональному фестивалі народної творчості "Срібна купальська роса", що проходив у Токмацькому районі на березі річки Молочної поблизу села Кутузівка.


У суботу, 9 липня, Токмацький район за підтримки народного депутата Сергія Валентирова, керівництва райдержадміністрації та фермерських господарств району відзначив щорічний фестиваль народної творчості «Срібна купальська роса», приурочений до свята Івана Купала.

У тих, хто приїхав до початку фестивалю, було достатньо часу, щоб відвідати розташований тут ярмарок виробів декоративно-прикладного мистецтва майстрів творчого об’єднання «Натхнення», вибрати страву на будь-який смак на продуктовому ярмарку. Чимало відвідувачів затримувалися біля куренів сільрад, господарі яких пропонували покуштувати домашню випічку, вироби з м’яса, українські народні страви. Жінки й дівчата мали змогу прикрасити себе купальським аксесуаром – вінком, та взяти участь у майстер-класі з плетіння вінків і виготовленні слов’янських оберегів. Всі бажаючі могли пограти на барабанах, майстер-клас презентував Запорізький етно-музичний клуб БарабанZA.
Розпочалося свято хореографічною композицією у виконанні колективу «Едем» Молочанської дитячої школи мистецтв. В кінці танцю дівчата винесли хліб як символ гостинності, добра і благополуччя і вручили його першим особам районної влади та почесному гостю свята, народному депутату Сергію Валентирову. Як гостинна господиня, учасників свята вітала Жовтневий сільський голова Наталія Антипенко.
Оскільки «Срібна купальська роса» - фестиваль українського народного мистецтва, то і вечір був наповнений українськими піснями, танцями, обрядами. У концерті брали участь не тільки місцеві таланти з Токмака, Новопрокопівки, Молочанська, Нового, Новолюбимівки, Роботиного, Остриківки, Запоріжжя, Новомиколаївки, Лагідного, Коханого. Порадувати своєю творчістю приїхали фольклорні колективи з Михайлівського, Пологівського, Якимівського районів, міста Енергодар, з Білозерського району Херсонської області.
Коли на землю лягли сутінки, на березі запалало величезне багаття, що зібрало довкола себе усіх учасників свята. Тут, у темряві гості дочекалися обіцяного організаторами сюрприза – файер-шоу від майстрів театру вогню. Після концерту на гостей чекала запальна дискотека.
Автор: 
Дарина РОМАНІЧЕНКО

Джерело: «Срібна купальська роса»
http://www.tavria-news.ru/regional/sribna-kupalska-rosa.html


















Фото: М. Харченко

Немає коментарів:

Дописати коментар