3 липня 2015 р.

Свято молодості





Святковими урочистостями, які пройшли у п‘ятницю, Пологівщина розпочала приємні триденні вихідні. Пологівці провели гарний, хоча і трошки прохолодний вечір на центральній площі міста, де проходило святкування Дня молоді та Дня Конституції. України. Святкування пройшло без пафосу, але душевно та по-сімейному. Та й не потрібна помпезність зараз. А що потрібно? Просте єднання – з друзями, колегами, земляками, вітання та теплі слова надії та віри у майбутнє, нагороди та сімейні прогулянки, подяка тим, хто боронить нашу землю. Все це було п‘ятничного вечора на площі міста.

Святкування розпочалося 19:00 з благодійного ярмарку на підтримку військових, які сьогодні знаходяться на сході країни. Свої талановиті витвори виставили народні умільці та майстри Пологівщини: вишиванки та рушники, картини та прикраси ручної роботи, роботи із дерева, соломи, дитячі поробки.

До ярмарку-продажу долучилися творча майстерні «Добра глина», яка продавала свої ексклюзивні вироби, салон «Гламур», який проводив акцію «Вплети жовто-блакитну стрічку на підтримку української армії», Пологівське районне товариство Червоного Хреста України, волонтери якого запрошували на костюмовану фотосесію, за яку учасники могли кинути будь-яку суму в підтримку армії. Свої талановиті роботи вистави і пологівський майстер Анатолій Величко, у мистецькому арсеналі якого вже не тільки мініатюрні будиночки із соломи та деревини, але й картини тонкої роботи та ювелірні шкатулки.

Під час ярмарку керівництво міста та району традиційно обійшло кожен виставочний стіл умільців та привітали учасників словами подяки та грамотами.

Варто зазначити, що всі кошти виручені з ярмарку-продажу будуть направлені на підтримку наших хлопців в зоні АТО.

На маленьких і дорослих пологівців чекали міні атракціони та розважали ростові ляльки.

З державним святом та святом юності пологівців, а особливо молоде покоління, привітали голова Пологівської районної ради Юрій Коноваленко, заступник голови Пологівської РДА Ірина Півень та Пологівський міський голова Віктор Корольов. Зі сцени вони побажали своїм землякам найголовнішого – мирного неба та вільної землі.

Особливим духовним моментом свята стала спільна молитва за Україну ієрея УПЦ Київського патріархату отця Єлисея, котрий освятив янголяток-оберегів, які пологівські дівчата зробили для наших воїнів, та пастора Євангельської церкви Миколи Устінцева, який побажав, аби наша молодь зробила рідну Україну сильною, багатою і квітучою.

Під час урочистостей були відзначені видатні пологівці, які своїми добрими справами прославляють рідний край, а також нагороджені переможці районного конкурсу «Молодь 2015 року». З головної сцени свята під оплески та вигуки «Слава Україні!» дев‘ятьом нашим землякам, які побували в гарячих точках на сході України,безпосередньо в епіцентрах бойових дій, були вручені посвідчення учасників бойових дій. Цей момент був не тільки патріотичним, але й гордим. Шана нашим героям!

На пологівців чекала концертна програма «Ми молоді» за участю виконавців та творчих колективів  Пологівського району, в тому числі і вербівського "Світанку". "світанкові" дівчата виступили з індійським танком.

З 21:00 до 23:00 молодь розважалася під запальну програму «Мій кращий день» за участю шоу балету «THIS ROCS» та музичної групи «ХОРОШИЕ ЛЮДИ».

Організатором святкування виступив відділ молоді та спорту Пологівської РДА, слід подякувати і спонсору, без підтримки якого, повноцінне свято не вдалося б - нічному клубу «DO-DO» та його директору Олександру Добровольському.

Так пологівці змогли поєднати в одному вечорі два важливих свята. Вони різні – одне молодіжне, інше – державне, урочисте. Однак День молоді та День Конституції насправді тісно пов‘язані між собою, адже молодь – це майбутнє України. Саме вона буде творити нову історію, нову державу. Тому сподіваємося і надіємося на неї. І на державу, яка буде повернута обличчям до свого народу, і на свідому та патріотичну молодь, яка є нашою гордістю. ("Районка")

Вербівці продовжували святкувати День молоді і в суботу, 27 червня. Для дітей, маленьких і дорослих, були проведені велоперегони. Ввечері молодь зібралася біля сільського клубу на святковий концерт та дискотеку.























Немає коментарів:

Дописати коментар