22 листопада 2014 р.

Тріумф Валерії Дібровської


Пологівці – талановиті люди. У цьому вже не раз переконувалися, коли чули про перемоги наших зірочок у всіляких конкурсах. Звісно, у такі миті відчуваєш гордість і радість за своїх земляків, які досягають висот на пісенному чи танцювальному олімпі. А вони дарують нам все нові і нові перемоги.

Тільки пораділи за пологівців, які, можна сказати, за одні вихідні (7-8 листопада) зібрали мегаколекцію нагород під час участі у фестивалі народного мистецтва «Вольниця», який проходив у м.Гуляйполі, та фіналі обласного молодіжного конкурсу естрадного мистецтва «Зорепад», який відбувся у Запоріжжі. Аж тут ще одна дуже радісна новина надійшла до нас. Солістка зразкового аматорського колективу «Овація» Пологівської школи мистецтв Валерія Дібровська посіла третє місце у ІV Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної хореографії імені Павла Вірського у категорії «Малі форми».

Треба одразу сказати, що таких висот пологівці ще не досягали. Конкурс хореографії Павла Вірського по праву вважається найпрестижнішим в Україні. До фіналу в ньому зазвичай доходять імениті колективи з дуже високою майстерністю, керівниками яких є переважно заслужені діячі культури. А Валерія Дібровська та викладачі дитячої школи мистецтв Інна Ходус і Христина Буренко, які готували її до виступу, довели, що пологівці легко можуть підкорити і київську сцену, і членів журі, серед яких заслужені артисти України.

– Ми і не сподівалися на такий успіх. Чесно кажучи, пройти перший відбірковий тур фестивалю – це вже досягнення. За словами народного артиста України, художнього керівника Національного заслуженого академічного ансамблю танцю ім.П.Вірського, голови Всеукраїнської хореографічної спілки Мирослава Вантуха, по всій країні у першому турі беруть участь до 1500 колективів, у другий потрапляють лише 600, а до фіналу відбирають до 90. Серед такої кількості учасників не загубитися, пройти до фіналу, мати змогу виступати в Національній музичній Академії України імені П.Чайковського та ще й стати переможцем – це справді досягнення. У Київ з усієї області запросили лише три колективи, – розповіла керівник «Овації» Інна Ходус.

Два дні танцювальних змагань минули швидко. Валерія представила, як і всі учасники, два номери: російський стилізований танок «Варенька» та український народний танок «Веселий бубон». На третій день в Національній опері України відбувся гала-концерт фестивалю. Наші дівчата пішли туди з цікавості, адже виступали кращі з кращих, переможці минулих років. Професійний рівень виступаючих вражав. А потім нагороджували переможців. Здивуванню і радості пологівчанок не було меж, коли їх викликали на сцену для нагородження.

– З’явився стимул працювати більше, краще. Виступи інших колективів надихнули на плідну роботу, тож будемо старатися. Цей фестиваль подарував безліч позитивних емоцій, – поділилися враженнями Валерія Дібровська та її керівник Інна Ходус.

Хто знає, можливо, сьогодні ми розповідаємо про майбутню знаменитість. Валерія ще школярка, але вже мріє пов’язати свою долю саме з творчістю, от тільки ще не визначилася, з якою саме, адже і співає, і танцює, і на фортепіано грає. Має вже досить пристойну колекцію нагород. Диву даєшся, як це все можна встигати? Крім того, ще й відмінно вчитися у Вербівській школі. Але без сцени свого життя дівчинка не уявляє.

– Вперше вийшла на сцену в районному Будинку культури в три рочки. Пам’ятаю, що співала українську народну пісню «Ой, на горі два дубки». А взагалі почала співати з бабусею. Вона для мене складала пісеньки, а я виконувала. Тоді почала їздити вчитися грі на фортепіано у школі мистецтв, дізналася, що є тут ще й хореографія. Отак і потрапила сюди. Тепер чотири дні на тиждень після уроків їжджу з Вербового до Поліг. Спочатку йду в РБК на вокал, потім у ДШМ на музику і хореографію, – розповіла Валерія.

Результат таких зусиль – це перемоги, визнання, задоволення від того, що робить юна вербівчаночка. А для нас, глядачів, естетична насолода бачити, як на пологівській сцені народжуються, розвиваються великі таланти. Тож нехай щастить і надалі, ще більших досягнень і перемог! Вітаємо і пишаємося всіма нашими зірочками!

Н.Осипенко.

Фото М.Дрюченка та з архіву І.Ходус.






Немає коментарів:

Дописати коментар