24 листопада 2011 р.

Молодий вчитель: «Сільська школа має багато плюсів»


Цього навчального року педагогічний колектив Вербівської ЗОШ поповнився молодими спеціалістами. До школи прийшла молода вчителька початкових класів Катерина Бобкіна.

«Перспективна та здібна», - говорять про молоду вчительку старші колеги. Кілька хвилин поспілкувавшись з дівчиною, одразу бачиш, що людина вірно обрала професійний шлях та знаходиться на своєму місці. Катерина Бобкіна є випускницею Вербівської ЗОШ. Ще зі шкільної парти мріяла про професію педагога, до вибору якої підійшла виважено та обдумано. В 11 класі Катерина утвердилася у думці, що повернеться працювати тільки у рідну школу.


Так і сталося. Закінчивши Запорізький педагогічний коледж, цього року Катерина Бобкіна повернулася до Вербівської ЗОШ, але вже у якості вчителя. Чому саме початкові класи? Молода вчителька відповідає на це питання дуже просто: «Окрім того, що мені подобається працювати з молодшими учнями, я можу дати їм початкові знання, навчити того, що хотіла б, сприяти формуванню особистості, а вже в старших класах побачити результати своєї праці».

Порівнюючи сільську та міську школи, молодий вчитель Катерина Бобкіна наголошує, що головними перевагами навчально-виховного процесу у міських школах є більший спектр можливостей для вчителів, які за допомогою інноваційних, інтерактивних технологій, екскурсій мають змогу більше розвивати своїх вихованців.

«Проте у сільської школи теж є свої плюси, які часто навіть мають більшу вагу, ніж у міських школах, - зазначає Катериан Бобкіна. - По-перше, кількість дітей в класах сільських шкіл менша. Я, наприклад, замість 30 учнів маю у 4-му класі тільки 10.

Це дає мені змогу більше працювати з кожною дитиною індивідуально. А, по-друге, я впевнено можу сказати, що серед переможців олімпіад та творчих конкурсів більше учнів саме сільських шкіл. Сільські діти більш розвинені тому, що вони бачать, краще розуміють та відчувають природу навколо себе, мають власний досвід, завдяки чому формується їхній світогляд. Учні міських шкіл у цьому плані програють, адже зацікавлені тільки сучасними технологіями».

Проте, не зважаючи на це, молодий вчитель Катерина Бобкіна переконана: не важливо, де ти працюєш - у сільській чи міській школі. Головне, бути хорошим вчителем та прикладом для своїх вихованців.
Джерело: Районка

Немає коментарів:

Дописати коментар