11 вересня 2018 р.

                                 « Так  зародилося  село"

    Село моє – Вербове!  У тихім розмаї
    Я пісню  веселу  тобі  заспіваю
    Лежить  моє  рідне  село у долині
    Під  спів  соловя  засинає в  калині
     В  зелених  деревах  хатинки  біленькі
     Все  кличуть  до  дому,  до  батька,  до  неньки!




Ми  з  гордістю  та радістю  можемо  заявити  всьому  світові  що  засяяла  веселка  над  нашою  землею, тут  наші  корені, наша  земля, яка  дала  нам горде імя  Вербівці ! Всіх  нас  зєднало  одне  слово – Вербове ! 
 Кожна  людина  любить  найбільше  той  край де  народилась  і  живе. Кожен із нас пишається  своєю  рідною землею, а саме про неї завжди  хоче  сказати   найкраще, найтепліше, найсокровенніше – моє рідне Вербове ! 
Сьогодні  ми святкуємо  228  День народження нашого  рідного села. Такими теплими словами, з усмішками на обличчях Вербівці розпочали обширну програму святкування Дня села Вербове. Програма святкування розпочалася святковим концертом під назвою: 
 "Так зародилося село" тому що після концерту було заплановане довгоочикувене відкриття сільського музею, для малечі розвага на батутах, для спортивних людей "Велокрос-Кантрі", а для молоді святкова дискотека. Так-так не зважаючи на погодні умови, які нам посприяли, для втілення задумів, все задумане втілено в життя і принесло всім масу задоволення, та про все зараз докладніше розповімо. 
Розпочала свято сільський голова Кравченко Людмила Миколаївна, гарним віршем та щирими привітаннями всім присутнім.  Розпочалося театралізоване дійство: ведучі Сердюк Наталія , Ураскіна Ірина, Яцук Світлана -  повели  всіх присутніх у далекий 1790 рік - початок заселення  та зародження нашого села Вербове. На сцені з'явився поводир із сивим та сліпим співцем  і під  мелодійну кобзу всі почули історію зародження Пологівщини.  Перші хто оселилися на цій землі були люди з Полтавщини, які збудували заїзжий двір і ось з'являються на возі перші мандрівники. На возі жінки з своїм крамом, за возом жінки з мелодійною піснею, яким сподобалася наша земля, річка, верби, трави та балки. Вирішено оселитися і назвати цю місцевість -ВЕРБОВЕ ! 
А далі полилася гарна українська пісня, танці, вірші і в  кожному творі відтворилася вся історія нашого села. Часи голодомору, війна, відбудова, життя і праця в колгоспі і звичайно наше сьогодення. Мабуть кожному сподобались концертні номери, театралізовані дійства бо це все жителі нашого села, дорослі і малі, а саме: вихователі з вихованцями дитячого садка "Росинка", танцювальні колективи "Джерельце", "Капітошки", "Світанок", фольклорний колектив"Файні-пані",  
хореограф -Дорошенко Яна, солістка Дібровська Валерія,  вокальний гурт- "Асорті",  співоча  сім'я Урсулів. 
За поданням керівників  закладів та підприємств Вербівської сільської ради були нагороджені почесними грамотами такі жителі  нашого села - Яцук Ірина, Дацінько В.В,  Дібровську О.Д,  Качан О.В,  Лисенко В.І,  Бакута Ю.В,  Дацінько Р.М,  Дмитренко О.П,  Дацінько  М.А,  Пругло М.П,  Урсул О.П,  Сердюк Н.В,   Дібровську В.О,  танцювальні колективи Вербівського СБК.  На наше свято люб'язно  завітали: радник голови Пологівської районної ради Малиш М.П.  
 Свято добігало кінця, концерт  закінчився на патріотичній хвилі, Валерія Дібровська заспівала пісню - "Україна - Мати", а танцювальні колективи показали флешмоб "Україна". Святковий концерт закінчився, сільський голова радо всіх запросила до приміщення  місцевої бібліотеки де відбулося відкриття  сільського музею.
 Право перерізати червону стрічку надали від старшого покоління -  голові ветеранської спілки Хвостик П.С, а від молоді - Дібровській Валерії. А далі всі поринули в чарівний світ часу який зафіксував миті життя на далеко років назад, перенеслися в хатину минулого століття з її побутом, історію села Вербове  на всіх етапах його заснування і подальшого розвитку  аж до нашого сьогодення. 
Та на цьому свято не скінчилося, трішки втомлені, сповнені емоцій присутні змогли трішки відпочити , поспілкуватися за  запашним пловом та шурпою, які приготували  служба порятунку( 21 ДПРЧ) у Запорізькій області), за  підтримки   виділених коштів з сільського бюджету  та  допомога  ПП Рубан, за що жителі села їм щиро вдячні. Дітлахи теж відпочили на славу, безкоштовні батути, поруч каша, де можна було підкріпитися, а далі саме цікаве велоперегони "Крос-Кантрі", організатором яких є місцевий вчитель фізичної культури - Дібровський В.О.  
Хоч і почав накрапати дощ та ніхто й не думав йти до дому всі прийшли підтримати наших спортсменів, гучно вболівали за всіх учасників, було весело, гамірно, гаряче і купа позитивних емоцій. Переможці отримали нагороди:  медаль, грамоту і подарунок, від магазину "Битий обід", спонсори  перегонів -  Пологівська Райдержадміністрація,  Вербівська сільська рада, ТОВ Агрофірма "Нива".  І не біда що хтось не зайняв призове місце між  учасниками перегонів були розіграні призи і самим завзятим вболівальникам дістались теж подарунки. 
Так добіг наш святковий день до кінця, на молодь чекала дискотека, рясний дощик припустив і ми маємо надію що це на добро, бо наша земля родюча талантами, врожаями і гарними людьми. 
                                            Зі святом тебе наше рідне -ВЕРБОВЕ !




















































































  















Немає коментарів:

Дописати коментар