15 березня 2017 р.

У Вербовому відзначили День українського добровольця

14 березня вперше за роки української незалежності наша країна відзначила День українського добровольця. Це свято встановлено 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників суверенітету та територіальної цілісності України, посилення суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань, які беруть активну участь у визвольній боротьбі українського народу на сході країни.  

 У Вербівському СБК провели тематичні  заходи, присвячені  Дню українського добровольця. Зокрема, зранку відбувся мітинг за участю представників місцевої влади.  Присутні хвилиною мовчання та покладанням квітів  вшанували пам’ять героїв сучасної України, які заради її незалежного майбутнього загинули під час Революції Гідності та в зоні АТО.


   Феномен добровольства здавна притаманний українцям. В історії українського народу було неповторне і легендарне явище – Запорозька Січ. Це було фактично добровільне об’єднання тих, хто здобував і захищав свободу своєї землі. Усе своє життя запорозькі козаки поклали на те, щоб боронити люд український. На довгі часи був і залишається запорозький козак ідеалом українського воїна – лицарем честі і мужнім захисником вільної держави.
Живи, Україно, міцній , розвивайся,
Козацького роду не втрать булави.
Живи, Україно, з колін підіймайся,
На щастя народу, на славу живи.
З нагоди Дня українського добровольця працівники СБК влаштували для дітей спортивно-розважальну програму «Зростом ніби-то маленькі – добровільні козаченьки». Маленькі козачата з азартом махали шаблюками, скакали на "конях". Силу, спритність, завзяття і навики "воєнного бою" хлопці та дівчата показали стрибаючи через скакалку, перетягуючи канат та в бою подушками.
Добровольці взяли участь у патріотичному велопробігу по вулицям села. Дівчата із задоволенням малювали крейдою на асфальті та виготовляли святкові листівки солдатам. Свято закінчилося чаюванням.
Харченко М.
 












































Немає коментарів:

Дописати коментар