28 квітня 2015 р.

Звіт сільського голови про роботу виконкому сільської ради у 2014 році



В 2014 році було проведено 9 пленарних засідань Вербівської сільської ради , на яких розглянуто 107 питання та 12 засідань виконавчого комітету, на яких розглянуто 135 питань, віднесених до повноважень виконкому.

Станом на 01.01 2015 року в с. Вербове наявне населення становить 930, із них дітей дошкільного віку - 74 , дітей шкільного віку 107 чол., пенсіонерів 204 чол, громадян працездатного віку - 545 чол.,з них працюючих — 193 чол., в тому числі - сільське господарство 119 чол., зв'язок — 5 чол., культура — 4 чол., охорона здоров'я — 7 чол., освіта — 43 чол., торгівля - 6 чол., органи місцевого самоврядування -7чол., інші — 2 чол.. 

Всього надходжень - 1053115 грн. виконання плану — 106,4 %.

Сільською радою здійснюється фінансування з місцевого бюджету на утримання дитячого садка „Росинка”, сільської бібліотеки , сільського будинку культури , органів місцевого самоврядування та благоустрою села. Всього видатків 989595 грн.

За кошти сільського бюджету:

- виготовлений проект на буріння нової артезіанської свердловини для забезпечення жителів села водою.

- у приміщенні КДНЗ ясла-садок «Росинка» встановлені нові вхідні двері , придбано килимове покриття , постільна білизна , ігрові дитячі меблі.

-в сільському будинку культури встановлені нові вхідні двері, придбано музичне приладдя.

- виділені кошти для встановлення віконних блоків у Вербівській ЗОШ. 

- виділені кошти на підтримку сільської лікарської амбулаторії.

В співпраці з ТОВ «Агрофірма «Нива» та коштами сільської ради проведені роботи по благоустрою центра села , кладовищ та братських захоронень.

Проведені роботи по ремонту доріг комунальної власності , облаштований під’їзд до сільського відділення зв’язку та бібліотеки за кошти сільського та державного бюджету. 

У цьому році , як і зазвичай, облаштували полігон твердих побутових відходів та обкіс придорожньої смуги.

В сільську раду на благодійний рахунок в 2014 році надійшли кошти в сумі 3442 грн Кошти , які надійшли від фізичних осіб (жителів села). З них по програмі «Підтримка творчої молоді» використано 1540 грн. Започатковано традицію випускникам школи дарувати керамічну таріль з відбитком фасаду школи.

За результатами роботи за рік наш Вербівський сільський будинок культури посів перше місце у районному конкурсі серед будинків культури сільської місцевості. 

Виконкомом сільської ради організовувалися загальносільські суботники по наведенню порядку на території кладовищ, ремонту пам’ятників та благоустрою території села. Велику безоплатну допомогу в проведенні суботників надало ТОВ „Агрофірма”Нива” : залучення трудових і матеріально - технічних ресурсів підприємства, а саме завезення піску та землі на кладовища, вивіз сміття. Залучалися до проведення суботників і пенсіонери та непрацюючі громадяни, а також громадяни , які перебувають на обліку у центрі зайнятості . Забезпечується утримання кладовищ в належному санітарному стані. 

Транспортним сполученням з районним та обласним центрами село забезпечене. Два рази на день виїзд на Запоріжжя через м. Пологи . Відновлено в звітному році рейс с. Вербове м.Пологи , на даний час 2 рази на тиждень.

Виконкомом сільської ради, соціальним фахівцем, комісією по захисту прав дітей здійснюються роботи щодо запобігання бездоглядності неповнолітніх. На території сільської ради під опікою знаходилися 1 дитина. На постійному контролі у виконкомі сільської ради питання щодо виконання Закону України „ Про охорону дитинства ”. Визначені 8сімей , батьки яких не виконують батьківських обов’язків, визначені основні напрямки роботи по бездоглядності дітей. На протязі року проводилися рейди-перевірки таких сімей, проводилися профілактичні бесіди по вихованню дітей

Виконкомом сільської ради оформлені заяви жителів села пільгової категорії ( учасники бойових дій, учасники війни) на отримання компенсацію за вугілля та газ. Підготовлені документи на отримання субсидій згідно поданих заяв. Надавались акти обстеження матеріально-побутових умов проживання сім’ям які отримують державну допомогу. 

На території сільської ради функціонує громадське формування по охороні громадського порядку “Прометей” в кількості 13 чоловік, яким проводяться рейди - чергування на дискотеках, на культурно - масових заходах села, також приймали участь на чергуванні на блокпості при в’їзді в район ( с. Кінські Роздори)

Торкнулось нашого села й проведення АТО на сході країни. З Вербівської сільради мобілізовано та служать по контракту  8 чоловіків. За підтримки ТОВ «Агрофірма «Нива», підприємців та фермерів села було перераховано кошти на благодійний фонд «Пологівський край», які і допомогли забезпечити наших солдат засобами захисту та необхідними речами. У селі встановлені благодійні скриньки для допомоги нашим солдатам та родинам мобілізованих. Кошти в сумі 3730 грн. які внесли жителі села направлені на підтримку родинам мобілізованих на суму 2000 грн. До новорічних свят куплені подарунки, які  із святковим дійством за участю Діда Мороза та Снігурки були роздані дітям учасників АТО. Придбано 6 термовентиляторів , чай, кава для Куйбишевського військового госпіталю,  які працівники сільської ради разом з малюнками та побажаннями учнів школи та смачними пиріжками передали нашим солдатам , котрі перебувають у госпіталі. 

Робота виконкому та депутатів сільської ради була спрямована на покращення життєвого та соціально – культурного рівня громадян села. Але життя не стоїть на місці , йде вперед, багато чого ще треба зробити. Отже,  надіюсь на нашу співпрацю і порозуміння на благо нашої території.

Немає коментарів:

Дописати коментар