17 жовтня 2011 р.

Пологівці вибороли перемогу на фестивалі козацьких бойових мистецтв "Спас на Хортиці"

У Запоріжжі на острові Хортиця пройшов XV міжнародний фестиваль козацьких бойових мистецтв «Спас на Хортиці» ім. А. Єрмака. Щороку перед Покровою козаки звідусюди збираються на це свято української звитяги, щоби добряче побитися, а тоді - побрататися один з одним.


На Хортицю залюбки їздять бійці з Росії та Білорусі. Тож окрім рукопаш «спас» чи «бойовий гопак», тут можна побачити бійку в російському стилі «буза» та інші бойові мистецтва. Проте головна розвага фестивалю - бійка «лава на лаву». У ній одночасно бере участь майже сотня козаків. Хто потіснить суперника, той і виграв. Саме так розважалися козаки на Січі у мирний час, щоби не втратити бойову форму і відчувати лікоть товариша у бою. Братання - обов'язкова процедура після бою «лава на лаву». Бійці радо вітають недавніх супротивників, які насправді є їхніми побратимами.


На змаганнях взяли участь і вихованці Сергія Грімова - тренера клубу бойових мистецтв «Славія», які здобули перемогу: Андрій Харченко та Іван Нестеренко посіли перші місця, Анатолій Харченко - зайняв третє місце.


Джерело: Районка

Немає коментарів:

Дописати коментар